22-jalkaisten trioon kuuluu Center Console, Cuddy ja Fisher. Ensin mainittu on mallinimen mukaisesti keskipulpettivene, Cuddy-nimellä tarkoitetaan tässä tapauksessa hardtop-venettä ja Fisher kuvastaa ohjaushyttivenettä.

Smartlinerit tunnetaan pelkistettyinä ja edullisina käyttöveneinä, eikä uutuudet valittua linjaa muuta, vaikka ulkonäköön on panostettu aiempaa enemmän. 22:t rakentuvat yhteiselle rungolle, jonka silmiinpistävin piirre on ärjyn ilmeen omaava keula. Pulpetin ja hyttirakenteiden muodossa on puolestaan selvästi vanhoja malleja enemmän sulavuutta ja nykyaikaista ilmettä.

Suomalaisesta vinkkelistä katsottuna mielenkiintoisimmat mallit ovat 22 CU ja 22 FI. Molemmissa on vaikkapa kalastukseen tai kuorman kuljettamiseen sopiva ja poikkeuksellisen kookas avotila, mutta miehistölle ja matkatavoille suojaa tarjoava katos tai hytti. Cuddyssa keulakannelle kuljetaan hytin läpi ja avattavan tuulilasiluukun kautta, Fisherissä paapuurin laidalla olevaa kulkuväylää pitkin.

Smartliner 22 Cuddy

Molemmissa on turkin alla runsaasti säilytystiloja, kokoon taittuva peräpenkki ja kulkuportti paapuurin peräkulmassa. Cuddyn ohjaamossa on kaksi erillisistuinta, Fisherissä yksi kuppipenkki ja paapuurin laidalla klaffipenkki pitkittäin. Lisävarustelistalta löytyy esimerkiksi istuinpehmustesarja, kemiallinen wc ja lisäuimatasot.

Smartliner 22 Fisher

Kantavuudeksi on määritelty seitsemän henkilöä ja moottorin tehon ylärajaksi 130 hevosvoimaa. Moottorittomat Suomi-hinnat ovat yli kuuden metrin kokoluokka huomioiden sopivat: Cuddy on hinnoiteltu 18 200, Fisher 21 500 euroon. CC-avomalli asettuu 19 700 euron hinnallaan ehkä hiukan yllättäen kahden katetumman väliin. Seuraavaksi Smartlinerilta valmistuu 19-jalkaiset versiot.

www.smartlinerboat.com

www.boatstar.fi