Windylla on oma uskollinen fanijoukkonsa, ja allekirjoittanutkin taitaa kuulua siihen. Samalla täytyy olla jollain tavalla kiintynyt myös perinteiseen, avo-ohjaamolliseen sportcruiser-konseptiin. 

Valtaosa venevalmistajista kalastelee isojen avo-ohjaamollisten veneiden markkinoilla nykyisin ympärikuljettavilla t-top-veneillä. Niin myös Windy, joka esitteli viimeksi Cannesissa syyskuussa SR44 Blackhawkin. Shamal kertoo kuitenkin siitä, ettei Windy ole hylkäämässä vanhaa leipälajiaan.

Ja se on hyvä, sillä 37 Shamal on kerrassaan hieno laite. Päiväaktiviteetit tapahtuvat avotilassa, jonka suojaksi voi nostaa sähkötoimisen kuomun. Aurinkotaso ja iso u-sohva on viimeistelty kalliin tuntuisella nahalla ja esiin taittuvilla kyynärnoja-mukitelineillä. 

Pentterilipasto on toimiva. Sen päädystä taittuu esiin näppärä aputaso ja työtasoon on integroitu pop-up-valaisin. Lujitemuovipöytä on tukeva, huoleton ja helppohoitoinen, muttei tunnelmaltaan ehkä vedä vertoja aiempien Windyjen lakatuille jalopuupöydille. 

Sivulasien paksu lujitemuovikehys on tukeva, mutta selvä irtiotto Windyn aiemmasta kiiltävää rosteria korostavasta linjasta. Ohjaamossa karmin sisäpuolella kiertävä rosterikaide on kuitenkin jäljellä. Ohjaamo on erinomaisen harkitun oloinen kokonaisuus, jossa näkymää hallitsee todella kookas kosketusnäyttö.

Windyn mallihistoriassa Shamal nähdään jo useita vuosia sitten tuotannosta poistuneen 35 Khamsinin seuraajana. Siihen nähden etenkin kannen alla on nyt enemmän tilaa.

Sisääntulon yhteydessä on pitkä lipasto, jota voisi luonnehtia myös eräänlaiseksi apupentteriksi. Varsinainen kokkailu tapahtuu kuitenkin ulkona. Sisäsalongista on luovuttu, sen tilalla keulassa on kiinteä parivuode.

Toiletti on kasvanut hurjasti, ja suihkuseinä jakaa tilan kuiva- ja märkätiloihin. Avotilan alle työntyvä keskivuode on leveä, ja sen saa eriytettyä muusta kajuutasta toiletin laipioon integroidulla taitto-ovella, jonka toteutus ja toimivuus on paljon parempi kuin odottaisi.

Shamalin on suunnitellut norjalainen Espen Øino, jonka käden jälki on näkynyt aiemmin etenkin superjahdeissa. Uudesta suunnittelijasta ja ilmeestä huolimatta Shamalissa huokuu selkeästi Windyn dna. Ja siihen kuuluu myös se, ettei perusmalliin kannata tyytyä. Shamal pääsee oikeuksiinsa täyteen ladattuna ja isoilla padoilla. Sellaisena Shamalin hinta jäänee Suomessa nippa nappa alle 700 000 euroon. Tarkalleen hinnat ovat tiedossa Helsingin venemessuilla.

www.windyboats.com

www.mpyachts.fi