Monen mielestä Windy teki suorastaan väärin, kun se toissa vuonna lopetti 39 Camira -sportcruiserin (painopiste sanassa sport) valmistuksen. Onneksi erhe korjaantuu nopeasti.

Uusi W40 Camira RS rakentuu samalle hyväksi todetulle rungolle kuin 39, mutta entistä pidemmän uimatason myötä kokonaispituus on kasvanut 12,3 metriin ja oikeuttaa siten uuden mallinumeron. Ulkoisesti isoimman eron tekee kuitenkin lisävarusteena saatava, kangaskattoluukulla varustettu HT-katos. 

Siosätilat on uudistettu uusiksi Design Unlimitedin toimesta. Kannen alla on nyt suurimmilta osin avoin tilaratkaisu, johon kuuluu parivuoteeksi muutettava keulasohva ja paapuurin laidalla pitkittäin oleva sisäpentteri. Suihkukomerollinen toiletti ja yksi tai kaksi keskiveneen makuukajuuttaa ovat ovien takana. Mitenkään erityisen avarilta tilat eivät silti tunnu vieläkään, mutta tyyliä ja viihtyisyyttä kyllä riittää.

Avotila on yhä läpikuljettava, hyödyntäen koko veneen leveyden. Koska sivukansia ei ole, keulakannelle noustaan entiseen tapaan tuulilasin aukeavan keskiruudun läpi. HT-katos on varustettu kulkua helpottavalla luukulla, mutta silti tuulilasin läpikulun ja HT-katon yhdistelmä on kulkemisen kannalta haastava kompromissi.

Avotila tarjoaa ulkopentterin ja roppakaupalla mukavaa oleskelutilaa, jonka laatuvaikutelma on korkealuokkainen. Vaihtoehtoja löytyy mukavasta matkustamisesta pöydän ääressä seurustelun kautta auringossa lekotteluun. Perän aurinkotaso pitää sisällään kookkaan tavaratilan.

Kaikella on hintansa ja Windy 40 Camira RS:n kohdalla se on Suomeen tuotuna 815 000 euroa. RS-versio on varustettu kahdella Volvo Pentan 440-hevosvoimaisella dieselsisäperällä ja joystickilla. Runsas vakiovarustus kattaa kutakuinkin kaiken tarvittavan, ellei sitten halua HT-katosta (50 000 €), generaattoria ja sisätilojen ilmastointia (50 000 €), hydraulista uimatasoa (30 000 €) ja päivittää joystick-hallintaa DPS-satelliittiankkurilla (27 000 €).

RS-version rinnalla on saatavilla SX-perämoottoriversio, joka varustetaan joko kolmella 300- tai kahdella 450-hevosvoimaisella Yamahalla.

www.windyboats.com

www.mpyachts.fi