Messuilla kannettavan ja langattoman SailRacer-mittarinäytön esittelijä ojensi toimittajan tassuun mini-tabletin kokoista näyttöä, joka lipesikin hänen otteestaan ja tömähti lattialle. Ranskaa puhuva esittelijä lausui korrektisti "Excusez-moi!" ja nauroi päälle.

Tuo kuului tietysti presentaatioon, sillä pehmeällä kumimaisella reunuksella varustetun, iskunkestävän näytön kuuluu kestää rajumpaakin käsittelyä.

SailRacer toistaa veneen mittaritietoa, jota se saa nmea-väylästä langattomasti wifi gateway -adapterin kautta.


SailRacer esittää veneen nmea-verkossa liikkuvaa tietoa.

Näyttötekniikka on sama kuin e-kirjassa käytettävä. Se pystyy esittämään 16 harmaan sävyä valkoisella pohjalla ja erinomaisella kontrastilla. Teksti näkyy erinomaisesti kirkkaassa auringonvalossa ja myös polaroiduilla aurinkolaseilla.

Kosketusnäytöstä voi valita esitettävät tiedot ja esitystavan – paljon tietoa pienellä fontilla tai vähän tietoa isolla fontilla. Näyttö ei sekoa vedestä ja toimii myös hanskat kädessä. Tiedot kosketustekniikasta ovat ristiriitaisia. Esittelijän ja henkilökohtaisen tuntuman mukaan kyseessä on painetta tunnistava tekniikka, vaikka laitteen nettisivulla puhutaan kapasitiivisesta näytöstä.

Näppärän näyttö toimii vaikka huokeana mastonäyttönä tai sen voi kiinnittää telineen avulla kojelautaan tai miltei mihin tahansa käytännölliseen kohtaan. Vesitiiveydestä huolimatta näyttö ei kellu.


SailRacer vesialtaaseen upotettuna.

Jos haittapuolia haluaa etsiä, siinä ei ole taustavaloa. Vastaavasti virrankulutus on olematon, ja se toimii yhdellä latauksella päiväkausia. Sitä voi ladata 12 voltin sähköjärjestelmästä usb-laturilla.

Näytön hinta on 290 euroa.

www.sailracer.net