Antenni on rakennettu täyttyvän putkilon sisään ohuena kuparifilamenttina. Kun säilytyspakkaukseen laskostetun antennin laukaisunarusta vetää, tuubi rullautuu auki ja täyttyy koko mittaansa, joka on 150 senttiä.

Kaasutäytteinen antenni on esikuvansa mukaisesti kelluva ja neon-keltainen. Sen täyttöpanos on 16 gramman hiilidioksidipullo, ja siinä on myös pelastusliivistä tuttu puhallusputki. 

Se on kevyt pitää pystyssä mahdollisimman korkealla, missä asennossa vhf:n kantomatka on suurin. Myrskyssä tämä tosin voi olla haastavaa.

Antennin tyvessä olevan liittimen voi kytkeä kannettavaan tai kiinteään vhf-puhelimeen sellaisenaan tai säilytyspussissa olevien adaptereiden avulla. Kuuluvuus ja signaalin vahvuus ovat samaa luokkaa kuin vastaavan pituisella kiinteällä antennilla. 

150-senttinen antenni menee pieneen säilytyspakkaukseen.

Galaxyn kohderyhmiä ovat kajakkimelojat tai pelastuslautat, mutta yhtä hyvin se sopii tavalliseen veneeseen antennirikon varalle. Täyttyvän antennin voi esimerkiksi nostaa mastoon tai sitoa ylös veneen rakenteisiin, mikä takaa pitemmän kantaman. 

Antennin säilytyspakkaus on noin 25x15-senttinen pussi, ja täytetyn antennin voi tyhjentää ja pakata takaisin pussiinsa. 

Antennilla on hintaa 139 euroa, mutta sen valmistaja Shakespeare Eletronic Products Group, joka valmistaa erilaisia antenneja muun muassa veneilykäyttöön, pyrkii painamaan hinnan alle 100 euroon. 

Ei sovellu henkilökohtaiseksi kelluntavälineeksi eikä mies-yli-laidan käyttöön. 

www.shakespeare-ce.com