Androidin myötä laitteesta tulee enemmän alustatyyppinen ohjelmisto, johon voidaan ohjelmoida erilaisia sovelluksia eli appeja. Näitä appeja käytetään esimerkiksi navigoinnissa, veneen sensoreiden ja kameroiden seurannassa tai viihteessä, muutamia mainitakseni. 

Langaton yhteys Android-pohjaiseen matkapuhelimeen toimii entistä luontevammin, ja matkapuhelimen ilmoitukset, viestit ja muu sisältö saadaan veneen monitoiminäyttöön aiempaa yksinkertaisemmin.

Glass Line -näytöistä ei ole vielä julkaistu yksityiskohtaisia teknisiä tietoja. Ständillä ollut demoversio edusti pelkistettyä glass bridge -tyyliä, eli kosketuksella ohjattavan näytön etulevy oli kokonaan lasia. 

Ensi alkuun näyttöjä on kaksi kokoa. Isompi on hyvin leveä 12-tuumainen tft-näyttö, toinen on mittasuhteiltaan perinteinen 7-tuumainen pikkunäyttö. 

Liitännöissä on mukana venekäyttöön tarkoitettu nmea2000 sekä läheisemmin tietokoneisiin ja mobiilitekniikkaan liittyvät ethernet, wifi ja bluetooth. 

VDO valmistaa veneilyelektroniikkaa Veratron-tuotemerkillä. EasyLink-näytöt ovat ohjelmoitavia mittarinäyttöjä.

Toinen kiinnostava Veratronin uutuus astuu jossain määrin VDO:n puolelle. EasyLink-näytöt ovat nimittäin veneen sensoreiden näyttöjä eli käytännössä mittareita. 

Digitaalisia näyttöjä on kaksi mallia, joiden erona on vain väri, mutta niiden toiminta on ohjelmoitavissa. Tämä tehdään yksinkertaisesti älypuhelimen applikaatiolla. Kun mittarin käyttötarkoitus on valittu, tieto tallennetaan näytölle puhelimen nfc-tiedonsiirron avulla. 

EasyLink-näytöillä on mahdollista koota kojetaulu yhdennäköisistä mittareista. 

Mittareissa on yksi nmea2000- sekä kolme analogista liitintä, eli käytännössä niiden käyttökohde on laaja. 

Veratron on sveitsiläisen VDO-tehtaan uusi tuotemerkki, joka korvasi tehtaan omalla brändillä nimetyn elektroniikkatuotannon vuonna 2018. VDO jatkaa edelleen mittaristojen tuotemerkkinä.

www.veratron.com