Tehokkaalla jousituksella, katolla ja henkilöautomaisessa järjestyksessä olevalla viiden hengen matkustamolla ja ohjaamolla varustettu ICE3 maksaa ilman elektroniikkaa noin 60 000 euroa, mutta isoja aaltoja korkealla keulalla ja syvällä 26 asteen v-rungolla uhmaavan XS 990:n tapauksessa hurja häkkyrä tuntuu aika luontevalta investoinnilta.

Laadukkaalla ja kattavalla Simradin navigointielektroniikkapaketilla, kahdella Mercury Dieselin 370-hevosvoimaisella V8-dieselsisäperämoottorilla ja muutamilla kustomoiduilla yksityiskohdilla höystettynä kokonaispaketin hinta painuu noin 350 000 euroon.

Normaalisti sekä XS:n että Shockwaven asiakaskunta koostuu vaativista viranomais- ja erikoistoimintatahoista, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö kokonaisuus sopisi myös huvikäyttöön. Messuvene on myyty Suomeen yksityishenkilölle ja yksityiskäyttöön.

Kohde- ja yhteysveneenä XS 990 on ehdottomasti sieltä pystyvämmästä päästä. Pitkätkin päivämatkat taittuvat dieselkoneiden ansiosta nopeasti ja suhteellisen taloudellisesti. 500 litran polttoainetankki riittää pitkälle ja päivässä ehtii paljon.

www.pelastusliivi.fi 

www.xs-ribs.co.uk