Norjalaiset Nordkapp ja Sting siirtyivät hiljattain Evinruden Pohjois-Euroopan toiminnoista vastaavan Frydenbø Marinen omistukseen. Käytännössä se ei asioita juurikaan muuta, sillä Nordkappit ja Sting on myyty jo pitkään vain ja ainoastaan Evinruden moottoreilla varustettuina paketteina.

Tiivis yhteistyö ja Evinruden väripaneelivaihtoehdot ovat mahdollistaneet sen, että veneiden ja koneiden väritykset mätsäävät keskenään poikkeuksellisen hyvin.

www.frydenbo-marine.com

www.evinrude.fi

Nordkapp Noblesse 660

Nordkappin ajoitus uusien daycruiserien kanssa on osuva, kun muistelee viime kesää. 6,5-metrinen Noblesse 660 korvaa aiemman 625:n, ja tekee se hyvin. Nordkappin hovisuunnittelija Espen Thorupin kynästä on syntynyt nätti vene ja näppäriä yksityiskohtia.

Noblesse on matalalinjainen, joten avotilassa istutaan vähän tavanomaista lähempänä vettä. Mataluus on mahdollistettu luopumalla itsetyhjentyvyydestä, joten lattia voi olla veden pinnan tasolla tai sen alapuolella. Sade- ja roiskevedet johdetaan tyhjennyskaivoon, josta ne poistetaan tyhjennyspumpulla.

Avotila on nykyvaatimusten mukaisesti monipuolisesti muunneltavissa. Viimeistely näyttää ja tuntuu hyvältä. Kajuutta on pidetty kooltaan liki minimissä eli käsittää vain kahdelle riittävän makuulavetin. Sen alla on toki paikka lisävarusteena saatavalle sähkövessalle.

Pakettihintojen haitari venyy 60–75 000 euroon moottorivalinnasta riippuen. Pienin on Evinruden 150-hevosvoimainen ja tehokkain 200+-hevosvoimainen H200.

Nordkapp Noblesse 720

Aiemman Noblesse 655:n korvaava Noblesse 720 on puolimetriä 660:stä pidempi, mutta ulkoisesti niin samanlainen, ettei malleja tahdo toisistaan erottaa. Sisällä kokoero on helpompi huomata ja aistia sekä avotilassa että kajuutassa.

Molemmissa Noblesseissa oleskelutilaa on venytetty uimatasoille, joille saa erityisen patjasarjan. Yhteistä on myös paapuurin laidan sohvan istuinosan ylösnostomahdollisuus loikoiluselkänojaksi. Keulakannella selkänojan muodostaa kookas kansiluukku. Kajuutassa on sen verran enemmän volyymia, että siellä mahtuu jo esimerkiksi istuen pukeutumaan.

720:n tehokartta alkaa Evinruden tavallisesta C200-mallista ja jatkuu 250+-hevosvoimaiseen H250:een. Hinnat 75 900–81 900 €.

Sting 600 Pro HT

Stingin Pro-sarjan veneet ovat äärimmäisen pelkistettyjä hyötyveneitä. Kohderyhmänä on erityisesti kalastajat ja rakentajat, mutta yksinkertaisen ja huolettoman perusveneen viehätys voi purra yhtä hyvin yleisemmän tason huviveneilijään.

Aiemmat Prot ovat olleen avoveneitä, mutta isoimman eli kuusimetrisen Pron saa nyt myös HT-versiona. Keulan puolelta "ohjaushyttiin" käydään sisään ovesta. Perä on avoin, mutta siihen saa kuomuseinän.

HT-hytti lisää käyttömukavuutta kummasti, etenkin silloin kun sää ei suosi. Ulkonäöstä ei kannata tehdä numeroa, sillä Stingin tehtävä ei ole näyttää hyvältä. Sanotaan nyt kuitenkin, että koppi on luonnossa paremman näköinen kuin etukäteen osasi odottaa.

Loistopuoliin kuuluu avovenemäinen 20 500 euron hinta, joka pitää sisällään myös 50-hevosvoimaisen moottorin. 25 lisähevosta nostaa hinnan 23 350 euroon.