Force 10 on noin Targa 32:n kokoinen ja hintainen mutta etenkin messuveneen kaltaisesti tummanpuhuvana tyystin eri tyylinen. Konseptissa on kuitenkin samaa, sillä myös Force 10 toimii yhtälailla isona ja pätevänä yhteysveneenä tai pitkän kauden matkaveneenä. 

Huviveneversion peruslähtökohta on yhteysvene. Se tarkoittaa, että kaikki turha on karsittu. Perusveneessä ei ole pentteriä, toilettia tai keulakajuutan kalustusta. Makuukajuutta ja toiletti ovat yhteishinnaltaan liki 29 000 euron pieti, pentteri maksaa reilut 5 500 euroa.

Messuveneen ohjaushytin sähkötoimisella liukukattoluukulla varustetun hiilikuitukaton hinta on yli 32 000 euroa. Hytin seinät, kansi ja runko on alumiinia. Ohjaushytti on symmetrisesti ja portaattomasti ympärikuljettava ja varustettu kolmella liukuovella. Sekä peräkannella että keulassa on istumapaikkoja ulko-oleskeluun.

Viimeistelyssä on tavoiteltu ylellistä vaikutelmaa, ja siinä on myös onnistuttu. Turkki on päällystetty ulkona ja sisällä kauttaaltaan Esthecin kansipinnoitteella (15 500 €) ja sekä sisä- että ulkotiloja koristaa kaksiväriteema (8 700 €).

Pääkajuutan paapuurin puolen valtaa kulmasohva. Sen alla on suuri tavaratila, jonka saa muutettua myös pistopunkakasi (5 580 €). Pentteri on tutulla paikalla styyrpuurin laidalla, ohjaamon takana. Pentteritasoon on integroitu televisiohissi ja taulu-tv. (3 600 €). 

Ohjaamon ja kojelaudan toteutukseen on panostettu paljon. Ajoasento on mukava ja ergonomia henkilöautomaista. Vakiovarustukseen kuuluu 16-tuumainen monitoiminäyttö navigointiin, jota voi hallita myös kaasukäden sormenpäiden ulottuvalla käyttöpaneelilla. Perinteinen mittaristo on korvattu 9-tuumaisella kosketusnäytöllä. Isottan monitoimiohjauspyörä on varustettu Empirbusin käyttökytkimillä, joilla voi hallita muun muassa trimmejä, tuulilasinpyyhkimiä ja audiolaitetta.

Keulakajuutassa on perinteinen v-vuode ja mukavan hämyisä tunnelma. Toilettikin vaikuttaa käyttökelpoiselta.

Konehuoneeseen voi valita yksi tai kaksi dieselsisäperämoottoria, tehoskaala alkaa 380 ja päättyy 740 hevosvoimaan. Huippunopeudet vastaavasti 35–45 solmua. Hinnat alkavat 350 000 eurosta, mutta optioiden myötä yläraja on huomattavasti korkeammalla. Kahdella 220-hevosvoimaisella Volvo Pentalla ja matkavenemukavuuksilla varustetun messuveneen hinta kirii 550 000 euroon.

www.greenbaymarine.com