Petestep-pohjamuodolla ja 150-hevosvoimaisella Hondalla varustettu Silver on vertailun hiljaisin ja taloudellisin vene. Suorituskyky ei sen sijaan ole terävintä kärkeä, vaikka Silverinkin huippunopeus yltää muiden tavoin 40 solmuun.

Ajo-ominaisuudet ovat mukavuuspainotteiset. Etenkin suora linja myötä- tai vasta-aaltoon tasoittuu mainiosti, vaikka keulan alta saattaa toisinaan nousta roiskevettä tuulilasin ylikin. Räyhäkkäämmässä ylätrimmillä kurvailussa Tiger käy sen sijaan levottomaksi, vaikkei kiinni purekaan. Liukunopeuksilla Tiger kulkee mukavan vakaasti ja tasapainoisesti, mutta uppoumanopeuksilla ja paikallaan ollessa Silver noteeraa etenkin avotilan peräkulmissa ja uimatasoilla liikkuvan painon niiaamalla ja kallistumalla.

Henkilöautomainen ajoasento kuuluu vertailun parhaisiin, sillä jalkatilaa työntyy pitkälle kojelaudan alle, jossa on kookas ja sopivaan kulmaan kallistettu tuki jaloille. Kojelaudassa on tilaa 12-tuumaiselle näytölle, jota yltää myös koskettelemaan. Mukavuutta heikentää kyynärnojan puute ja istuinpehmusteen ohuus.

Avotilan sohva on kohtuullisen tilava ja selkänojiltaan mukava. Sohvan uumenissa on suuret säilytystilat, joiden täyteen 90 asteen kulmaan avautuvat luukut on varustettu kiinteillä lukoilla ja helppokäyttöisillä vetonupeilla. Silverissä on vertailun suurin avotilan pöytä ja matalin ajokuomu.  

Uimatasot pienehköt ja kahdessa tasossa, mutta kulkeminen on silti kohtuullisen sujuvaa. Säilytystiloja Silverin perässä on tuplasti muita enemmän, sillä ankkurilaatikoiden lisäksi laidoissa on kannelliset lepuutinlokerot. Keulakannelle noustaan leveitä askelmia pitkin, jotka on kiinnitetty kajuutan liukuoveen eli ovi ja portaikko eivät voi olla yhtä aikaa käytössä. Silverissä on vakiona keulaporras, joka helpottaa luonnonsatamiin rantautumista myös tässä kokoluokassa.

Silverin kajuutta on vertailun pienin, mutta viimeistelty kohtuullisen viihtyisäksi. Tila riittää kahden aikuisen ja pikkulapsen satunnaiseen yöpymiseen, mutta esimerkiksi kemiallista wc:tä Silverin kajuutan lattialla ei mahdu käyttämään. Runkoikkunat ovat kookkaat mutta ovi pienehkö. Vuoteen täytepatjalle on paikka seinällä silloin kun sitä ei tarvita. 

Alun perin uudeksi Yamariksi suunniteltu, mutta yrityskauppojen myötä Silveriksi päätynyt Tiger DCZ on ulkomitoiltaan ryhmän pienempää päätä, mutta olemassa olevat sentit on käytetty tehokkaasti hyväksi. Myös varusteet ja hinta kohtaavat hyvin, Sillä Silverin vertailuhinnasta muodostuu koko joukon edullisin. Alumiiniveneistä tunnettu Silver rynnistää Tigerilla lujitemuovirakenteisten daycruiserien markkinoille vahvasti.

Silver Tiger DCZ:n yleisarvosana Venemestari-lehden suurvertailussa: 8,7

www.venemestari.fi

www.silverboats.fi