Nordkappin moottoripartneri Evinrude on ainoa perämoottorivalmistaja, joka luottaa moderniin kaksitahtiteknologiaan. Tuloksena on väkivahvasti vääntävä kone, joka sopii urheilullisen Nordkappin luonteeseen ja ilmeeseen mainiosti. Kiihtyvyys ja kaasuun reagointi ovat vertailun parasta tasoa ja kulutuskin kiitettävän matala. Sen sijaan moottorimelua on selvästi muita enemmän, mikä on sääli, sillä Nordkapp vaikutta runkoääniltään hiljaiselta veneeltä.

Syvän v-rungon ja matalan painopisteen ansiosta Nordkappin ajettavuus on nautittavalla tasolla, ja suorituskykyä pystyy hyödyntämään vähän kovemmassakin kelissä. Evinruden sähköinen ohjaustehostin ja kaukohallintalaite ovat käyttötuntumaltaan miellyttävän kevyitä ja tarkkoja, mutta nelilapaisen RX4-teräspotkurin pito vaihtelee.

Ohjaamossa on muhkea penkki ja asiallinen jalkatuki, mutta kyynärnoja jää turhan taakse. Myös ratti saisi tulla enemmän syliin ja plotteri sijaita vähän lähempänä, jotta näyttöä yltäisi sormeilemaan ilman kurottelua. Kojelaudan tumma väritys minimoi heijastumat ja tilaa riittää 12-tuumaiselle plotterille.

Avotila on vertailun paras. Sohva on muita suurempi, mukava ja monipuolisesti muunneltavissa. Paapuurin puolella voi esimerkiksi nostaa istuinosan pystyy selkänojaksi, eikä aurinkotasoksi muuntamisessa tarvitse askarrella pöytälevyn ja sen jalan kanssa. Apukuskin paikka on mukavuudeltaan joukon vaatimattomin. Muista poiketen Nordkappin matalalla oleva avotila ei ole vapaasti itsetyhjentyvä, vaan lattialle päätyvä sade- ja roiskevesi valuu lattiakaivosta sähköpumpulle, joka poistaa veden. Ajokuomun alla on puolestaan suurin seisomakorkeus.

Yhdessä tasossa olevat uimatasot ja suurimmilta osin katettu moottorikaivo muodostavat Nordkappin perään helppokulkuisen, yhtenäisen ja tilavan peräkannen. Keulakannen kulkuväylää ei Nordkappissa ole muiden tavoin pinnoitettu, mutta ero on lähinnä kosmeettinen, sillä Nordkappin keulakansi on pitäväksi karhennettu.

Keulakajuutan oviaukko on ahdas ja kajuutan patjat ovat erikoisesti avotilan lattiaa korkeammalla, minkä johdosta kajuutta on matala. Kajuutassa odottaa kuitenkin vertailun suurin vuode ja vakiovarusteisiin kuuluva kemiallinen wc. Vesi-wc:n saa lisävarusteena. Muista veneistä vesivessan saa vain Flipperiin. Nordkappin makeavesijärjestelmään kuuluu joukon ainoana veneen uimatason suihku.

Nordkappin erottuu yhdessä Flipperin kanssa yleisilmeeltään ja laatuvaikutelmaltaan muista edukseen. Nordkappin kohdalla se näkyy myös hinnassa, joka on muita suurempi. Ominaisuudet antavat sille kyllä myös katetta.

Nordkapp Noblesse 660:n yleisarvosana Venemestari-lehden suurvertailussa: 8,9

www.venemestari.fi

www.nordkapp-boats.no