Rantautua voi pohjoiselle lahdelle. Lahtea kannattaa lähestyä suoraan pohjoisesta varoen lännen puolelle jääviä kiviä. Pohjoisen lahden itärannan kallion ulkosivulla on syvyyttä purjeveneellekin. Rannassa on kiinnitysrenkaita.

Ikävä kyllä aallot kiertävät lahdelle, vaikka tuulisi saaren takaa lounaankin suunnalta. Tätä välttääkseen moottoriveneilijä voi yrittää kiinnittyä lahden länsisivulle, jossa on kuitenkin suhteellisen matalaa. Lahden länsisivun perukalle ison siirtolohkareen viereen on veteen kasattu kiviä rantautumislaituriksi. Siinä on yksi mainio paikka aalloilta suojassa.

Lisää rantautumispaikkoja kiinnityslenkkeineen on itärannassa Brännskär-nimistä saarta vastapäätä ja siitä hieman etelään pienten luotojen pohjoispuolella. Itärannalla on syvyyttä purjeveneellekin. Lisäksi itäpuoli on suojassa avomereltä tulevilta lännen puoleisilta aalloilta. Saarta tuntemattoman veneilijän kannattaa kuitenkin lähestyä rantaa varovasti, sillä täällä on myös jonkin verran vedenalaisia kiviä.

Kaivokarin eteläisellä lahdella on joskus ollut laituri, mutta säät ovat vieneet sen mennessään. Eteläinen lahti on useimmilla tuulilla mahdoton rantautumispaikka. Itä- ja pohjoistuulella se kuitenkin antaa hyvän suojan. Rannalla on kiinnittymislenkkejä ja rantautumiskallio on oikein sopivan korkuinen.

Pohjoisen lahden länsirannan tuntumassa on keittokatos melko synkässä kuusikkorinteessä. Illalla nuotion valossa se ei kuitenkaan haittaa. Usein täältä ovat kokemukseni mukaan puut loppuneet, joten omat puut ja kirves on ovat hyvä vaihtoehto. Pohjoisen lahden itärannalla ja Kaivokarin itärannan kalliolla on nuotiopaikka. Huusseja on useita. Niitä on sekä pohjoisen lahden että eteläisen lahden tuntumassa. Telttailu on sallittua.

Saaren itäpuolella on kelluva septityhjennysallas. Kaakkoiselta kalliolta ovat hienot näkymät ympäröivään saaristoon ja ulkomerelle. Itäpuolen rannat ovat pääasiassa kallioita ja länsipuolen soraa. Keskemmällä saarta on tiheää metsää sekä kalliomännikköjä. Saari on aika iso ja sen keskiosaan mahtuu korpimaistakin maastoa.

Saaressa ei ole merkittyä luontopolkua, mutta kivan saarikierroksen voi tehdä seuraavasti: lähde pohjoisen lahden nuotiopaikalta itään kallioita pitkin. Saaren koilliskulmalla käänny etelään ja seuraa rantakallioita. Itärannan pikkuluotojen kohdalla voit kääntyä länteen ja kulkea korpimaisen maaston läpi eteläiselle lahdelle. Siellä käänny pohjoiseen ja kävele helppokulkuisen kalliomännikön halki, kunnes pääset takaisin pohjoiselle lahdelle. Jos haluat pidentää reittiä, voit jatkaa itärantaa kaakkoiskulmalle ja suunnata sieltä etelälahdelle. Kaiken kaikkiaan kaivokarin luonto on monipuolisuudessaan kiinnostavaa.

Pohjoisen lahden itäkalliossa on kiinnitysrenkaita ja vedessä syvyyttä purjeveneellekin. 

Kaivokarin parhaat kiinnittymispaikat ovat eteläisen ja pohjoisen lahden itäsivuilla sekä saaren itärannalla.