Kasnäsin vierassatama sijaitsee suositun Hanko – Utö reitin varrella. Kasnäsin kylä sijaitsee Kemiönsaaren kunnassa. Satamassa on 100 vieraspaikkaa.

Liljeqvistin perhe on ollut suuressa roolissa Kasnäsin niemen kehityksessä. Niemi on muuttunut vuosien saatossa paljon. Liljeqvistit aloittivat kalankasvatuksen 80-luvulla Hiittisten saaristossa ja vuonna 1989 he ostivat kalanjalostustehtaan Kasnäsista. Salmonfarm Oy kasvattaa ja jalostaa nykyään muun muassa kirjolohta ja siikaa.

Vuonna 1995 Liljeqvistin perhe laajensi toimintaa Kasnäsissa kahvilalla, vierassatamalla sekä kyläkauppalla. Viisi vuotta myöhemmin toiminta laajeni edelleen, kun Kasnäsin hotelli avasi ovensa ja jälleen viisi vuotta myöhemmin hotellin yhteyteen valmistui kylpylä. Vuonna 2015 alueelle avattiin alue matkailuautoille ja -vaunuille.

Satamassa on kaksi saunaa, pesutupa ja lastenhoitohuone. Polttoainetta saa ympäri vuorokauden, minkä lisäksi huoltolaiturista löytyy myös septitankin imutyhjennys.  

Ravintola Kasnäs Paviljongin (avoinna joka päivä) saaristolaisbuffet tarjoaa perinteisiä, herkullisia saaristolaisherkkuja. Ne, jos mitkä vievät kielen mennessään, veneen kokkaajallakin on siis mahdollisuus rentoutua. Ravintolassa on myös a’la Carte lista. Kauppa Kasnäs Handel on ravintolan vieressä. Valikoima on varsin kattava ja kauppa on auki joka päivä.

Aivan rannan tuntumassa sijaitsevalla saaristolaistorilta löytyy tuoretta kalaa ja vihanneksia myyvän Kalapuodin lisäksi pari muuta pikkupuotia, mistä voi ostaa vaatteita ja matkamuistoja. Mainittakoon, että Kalapuoti on maanantaisin suljettu.

Kasnäsin satamassa on uimaranta, jumppateline sekä kolme eri pituista luontopolkua (3 km, 5 km ja 8 km). Kasnäsin kyläyhdistyksen ylläpitämät polut kulkevat vaihtelevasti teitä, polkuja ja metsäautoteitä pitkin. Tietoa luontopoluista löydät lisää tästä. 

Kasnäsissä voi pelata tennistä (5–7 €/h ja omat mailat) ja minigolfia (6,50 € aikuinen, 4,50 € lapsi, mailat hotellin respasta). Kylpylä, missä on myös ulkoallas, on avoinna joka päivä. Liput 8 € aikuinen ja 4 € lapsi. Kuntosalin käyttö sisältyy kylpylän hintaan.

Kesäisin Kasnäsissä tapahtuu, mutta tänä vuonna osa kesän tapahtumista, kuten Lövön Siltajuoksu, Juhannustanssit, Grandezza Weekend sekä Kasnäspäivä, peruttiin koronapandemian ja sen rajoitusten takia.

Nämä tapahtumat toteutuvat vielä tänä kesänä:

  • 6.7. Lauluilta
  • 8.8. Poker-Run www.pokerrun.fi , lähtö Hangosta klo 12.00, Kasnäs taukopaikkana ja Kasnäs-regatta www.salonpursiseura.fi/kasnasregatta
  • 29.8. Muinaistulien yö

 

www.kasnas.com