Linnansaaren vierassatamaan Sammakkoniemeen rakennetaan esteetön kanoottilaituri, vierasvenelaituri ja huoltolaituri. Samalla poistetaan vanhat laiturit. 

Linnansaaren pääsaarelle rakennetaan uusi raskasbetoniponttonilaituri. Laituri on tarkoitettu risteilijöille ja muille suurille aluksille, jotka eivät syväyksen vuoksi pääse Sammakkoniemeen. Samoin Linnavuoren rantaan rakennetaan uusi raskasbetoniponttonilaituri, jonka tarkoituksena on mahdollistaa yrittäjien yhteysveneiden ja risteilijöiden rantautuminen. 

Lisäksi Mäntyluotoon, Louhisaareen, Myhkyrään ja Vuorikiukaalle tulee uusia poijuja ja kiinnityslenkit kallioon. Poijut on tarkoitettu mahdollistamaan matkaveneiden yöpyminen kohteessa. Infran kunnostukseen on tullut rahoitusta useammallakin päätöksellä, mutta suurin potti tuli Saimaan retkisatamien kunnostukseen osoitetussa eduskunnan jakovarapäätöksessä.

Linnansaaren kansallispuistoon tehtiin 1.1.–31.7.2021 välisenä aikana 27 500 käyntiä. Käyntimäärä kasvoi kolmella prosentilla viime vuoteen verrattuna. Koronavuosien aikana kansallispuistojen käyntimäärät ovat kasvaneet ja niissä on saavutettu uusi korkeampi peruskäyntimäärätaso, minkä myöt rahoituksen on vastattava käyntimäärien kasvun aiheuttamia tarpeita.

Valtakunnallinen kansallispuistojen käyntimäärätiedote: Kansallispuistoissa on saavutettu uusi korkeampi peruskäyntimäärätaso

www.luontoon.fi