Modermaganissa on kaksi mainiota satamalahtea, joista etelän puolella olevaan on syytä ajaa sisään lännen puoleisen kallion tuntumasta. Keskellä lahden suuta on matalaa ja kivikkoista. Idän puoleiseen kallioon on maalattu linjamerkeiksi valkoiset kolmiot, joiden tulee olla lähestyttäessä kohdakkain.

Heti etelälahteen saavuttua on rantautumispaikkoja runsaasti sekä itä- että länsirannalla. Kiinnittyminen tapahtuu ankkurilla ja pitkillä keulaköysillä omin kiiloin. Kovin ison syväyksen omaavalla veneellä etelälahteen ei ole asiaa, sillä veden syvyys on noin puolitoistametriä. 

Jos jatkaa varovaisesti syvemmälle lahteen, pääsee rantautumaan grillipaikan kohdalle. Grillipaikka on suojassa kallion kolossa ja polttopuita pitäisi ainakin periaatteessa löytyä vierestä. Lähellä on myös siisti puucee, jonne mennessä kannattaa ottaa omat paperit mukaan.

Modermaganissa on saaren kiertävä noin 1,5 kilometrin mittainen luontopolku. Sen varrella on Modermaganin kluuvi eli maankohouman myötä muodostunut järvi, jonne korkean veden aikaan pääsee sekoittumaan merivettä. Luontopolku kiertelee saaren rantoja ja nousee välillä korkeallekin kallion päälle. Vaihtelevat maisemat palkitsevat kulkijan. 

Polkua pitkin pääsee myös pohjoispuolen satamalahteen, josta löytyy hyvä ankkuripaikka myös purjeveneille. Lisää ankkuri- ja luonnonsatamapaikkoja löytyy Modermaganin eteläpuolella kulkevan väylän toiselta puolelta Fladalandetista. Jos käytössä on apuvene, ei Modermaganista ole pitkä matka kalaostoksille Rödjaniin.