Kuudenteen kisäpäivään lähdettiin Emirates New Zealandin johtaessa italialaista haastajaa Luna Rossa Prada Pirelliä voitoin 5–3. Yhdeksättä starttia edeltävät manöveerit olivat rohkeita, kuten ratkaisevaan päivään kuuluukin. 

Veneet joutuivat hidastelemaan välttääkseen varaslähtöä, mutta tällä kertaa kumpikin pääsi hyvin vauhtiin ja startti oli tasainen. Italialaiset käyttivät startin jälkeen jälleen kykyään ajaa ylemmäs tuuleen hyväkseen ja pakottivat uusiseelantilaiset vendaamaan toiseen laitaan. Tästä huolimatta kisa pysyi tasaisena, suurimman osan aikaa eroa oli vain muutamia metrejä. Ensimmäisellä ylämerkillä eroa oli vain yksi sekunti.

Avotuulella italialaiset ottivat edun ja pakottivat uusiseelantilaiset peränsä taakse. Seuraavilla osuuksilla tiukka kisaaminen jatkui ja ero pysyi muutamissa sekunneissa. 

Viidennellä osuudella italialaiset näyttivät olevan selkeässä johdossa ja kontrolloivan kisaa, peittäen aluksi ahkerasti vastustajaansa ja pakottaen uusiseelantilaiset puolustuskannalle. Viimeisen vastatuuliosuuden loppupuolella uusiseelantilaiset pelasivat upporikasta ja rutiköyhää menemällä vastakkaiseen laitaan. Tässä vaiheessa italialaisilla oli noin 100 metrin johto. 

Sitten tuuli kääntyi hieman ja yhtäkkiä uusiseelantilaiset olivatkin johdossa parilla sadalla metrillä ylämerkille tultaessa. Viimeisellä osuudella uusiseelantilaiset kasvattivat johtoaan ja voittivat selkeällä marginaalilla. Tilanne puolustavan mestarin hyväksi 6–3. 

Päivän toinen startti peruttiin epävakaisten tuuliolojen vuoksi. Emirates Team New Zealand on paukun päässä America’s Cupin voitosta. Sarja jatkuu huomenna.

www.americascup.com