Prada Cupissa on jouduttu hieman säätämään kilpailujärjestystä American Magic -tiimin ilmoitettua kilpailujohdolle, että he eivät pysty osallistumaan nyt lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin 3. ja 4. kilpailupäivään. 

Tämän vuoksi Ineos Team UK ja Luna Rossa Prada Pirelli kisaavat toisiaan vastaan lauantaina ja sunnuntaina, mutta joutuvat myös tekemään haamustartin täyttääkseen sääntöjen kirjaimen. Säännöt sanovat, että saadakseen pisteet, kilpailu pitää startata, vaikka vastustajaa – tässä tapauksessa amerikkalaisia – ei olisi linjalla. 

Tämän vuoksi kumpanakin päivänä startataan haamukisa, jossa vuoropäivinä Ineos ja Luna Rossa starttaavat kisaan, joka kuitenkin keskeytetään kutakuinkin välittömästi. Näin tiimit saavat pisteensä. 

Jos kuitenkin käy niin, että Ineos voittaa starttinsa Luna Rossaa vastaan lauantaina, on englantilaisilla riittävät pisteet edetäkseen seuraavalle kierrokselle eli Prada Cupin finaaliin. Siinä tapauksessa sunnuntain kisa muuttuu vapaaehtoiseksi, koska sen tuloksilla ei ole väliä. 

Monimutkaistako? Hieman, mutta tällaista se meno on suurkisoissa.

www.americascup.com