Niille, jotka odottivat sarjan olevan jatkoa American Magic -tiimin Patriotin voittokululle, joutuivat pettymään. Heti ensimmäisessä startissa Ineos Team UK yllätti kaikki voittamalla amerikkalaiset selvällä marginaalilla. Sama jatkui seuraavissa starteissa. 

Brittien epäonnistuneiden harjoituskisojen jälkeen yllättävää paluuta kärkikahinoihin on puitu asiantuntijapiireissä ja syyksi reippaaseen tasonnostoon on löytynyt manoveerien hienoinen parantaminen ja parempi purjetrimmi. 

Kolmen päivän jälkeen, kun kaikilla kolmella haastajakandidaatilla oli neljä kisaa ajettuna, oli tulos brittien kannalta mykistävä – neljä voittoa neljästä kisasta. Italialaisella Luna Rossa Prada Pirelli -tiimillä voittoja oli kaksi ja amerikkalaisella American Magicin Patriot-veneellä pyöreät nolla.

Team Ineosin ylivoima oli pääpuheenaihe kunnes kolmannen päivän viimeisessä kisassa Patriot teki virheen puuskassa viidennellä kääntömerkillä ja kaatui. Kun vene saatiin pystyyn, se ei kellunut normaalisti ja oli upota. Tilanne oli hyvin dramaattinen, kun tiimi ja myös kilpailevien tiimien tukiveneet työskentelivät pitääkseen veneen pinnalla. Loppujen lopuksi tilanne saatiin normalisoitua ja vene hinattua rantaan. Kun Patriot sitten nostettiin kuiville, paljastui veneen pohjasta valtava ammottava reikä.

Tiimin mukaan on vielä liian aikaista sanoa, kuinka pahaan jälkeä kaatuminen teki veneen rakenteille. Joka tapauksessa Patriot-veneen korjaaminen kestää vähintään useita päiviä ja voi vaikuttaa tiimin mahdollisuuksiin taistella haastajan paikasta.

Videot:

Kooste, kisapäivä 1     

Kooste, kisapäivä 2    

Kooste, kisapäivä 3    

www.americascup.com