Suomen aikaa aikaisin lauantaiaamuna ajetuissa paras seitsemästä semifinaalisarjan kolmannen ja neljännen startin voitoilla italialaiset siirtyivät yhdysvaltalaisia vastaan tavoittamattomaan 4–0 johtoon. 

Lauantain ensimmäisessä startissa tuuli oli 6–8 m/s ja olosuhteet Haurakin lahdella ihanteelliset. Heikkojen tuulien arveltiin suosivan italialaisia, mutta olosuhteet eivät olleet kuitenkaan näissä karkeloissa se ratkaiseva tekijä. 

Startissa italialaiset ottivat edun, kun amerikkalaiset tyytyivät vähemmän aggressiiviseen taktiikkaan. Tässä vaiheessa italialaisten kippari Jimmy Spithill näytti luontonsa ja painoi päälle armotta. Päälle painamista avitti myös Luna Rossan parempi kryssivauhti. Loppujen lopuksi amerikkalaisille ei jäänyt mitään mahdollisuuksia, kun italialaiset voittivat startin 35 sekunnin marginaalilla.

Toisessa startissa amerikkalaiset jälleen epäröivät ja joutuivat altavastaajiksi. Ensimmäisten käännösten jälkeen American Magic oli jo reilut 100 metriä jäljessä. Tässä vaiheessa heillä oli vielä selvä mahdollisuus, mutta amerikkalaisilla ei ollut onnae matkassa, kun kantosiipien eli foilien nosto- ja laskusysteemi alkoi temppuilemaan. 

Kun AC75-vene tekee vastakäännöksen tai jiipin, se laskee toisen puolen foilin alas ennen käännöstä. Ilman foilia käännöstä ei vain voi tehdä. 

Amerikkalaisilla foilin laskusysteemi reistaili pahasti ja he joutuivat ajamaan radan reunojen yli, josta oli luvassa rangaistuksia. Jo ensimmäinen tällainen pilasi heidän kisansa. Tätä tapahtui kuitenkin vielä useita kertoja ja italialaisten voittomarginaali maalissa oli loppujen lopuksi 3 minuuttia ja 51 sekuntia, joka matkaksi muutettuna oli noin 3,3 kilometriä eli vajaat 2 meripeninkulmaa.

Italialaisten voittoputki tarkoittaa, että semifinaalin kahta viimeistä päivää ei ajeta. Seuraavaksi vuorossa ovat 13. helmikuuta alkavat Prada Cupin finaalit, jossa Luna Rossa ja englantilainen Ineos ratkaisevat paras kolmestatoista systeemilla sen, kuka haastaa Emirates Team New Zealandin varsinaisessa America’s Cupissa.

www.americascup.com