Prada Cupin semifinaalit käynnistyivät Suomen aikaa aikaisin perjantaiaamuna. Ilmassa oli jännitystä, sillä molemmat haastajat eli italialainen Luna Rossa Prada Pirelli ja yhdysvaltalainen American Magic,  tietävät tämän seitsemän kilpailun sarjan panokset. Sarjan voittaja etenee kisaamaan englantilaisen Ineoksen kanssa America’s Cup -haastajan paikasta ja häviäjä lähtee kotiin.

Amerikkalaiset olivat saaneet veneensä korjattua ja italialaisilla oli näytön paikka. Tuulet Aucklandissa olivat melko kovat ensimmäisenä päivänä ja kipparit valittelivat shiftaavasta tuulesta. Amerikkalaisia pidettiin ennakkoon vahvempina kovemmassa kelissä, jossa italialaisilla oli ollut vaikeuksia alkusarjassa.

Oliko sitten amerikkalaistiimi tullut jotenkin varovaiseksi, mutta ensimmäisessä startissa italialaisten Luna Rossa otti paljon paremman startin ja oli ensimmäisellä merkillä jo 18 sekunnissa. Amerikkalaisilla oli kaikenlaista ongelmaa, lähinnä veneen hallinnan kanssa. Jenkeillä meinasi vene lähteä käsistä 53 solmun vauhdissa, mutta onneksi mitään vakavampaa ei sattunut. Lopuksi italialaiset voittivat ensimmäisen lähdön selvästi.

Toisessa lähdössä italialaiset ottivat taas edun, vaikka amerikkalaiset olivat tällä kertaa lähempänä. Toisella merkillä oli italialaisten vuoro epäonnistua. Veneen foilit menettivät otteensa vedestä 49 solmun käännöksessä ja tuloksena oli näyttävä sivuluisu. Amerikkalaiset ottivat italialaiset kiinni, mutta kohta myös heillä oli ongelmia hallita venettään. Lopuksi italialaiset voittivat jälleen selvästi ja ottivat sarjassa 2–0 johdon. 

Kisa jatkuu jälleen huomisaamuna. Tällä kertaa ennuste on luvannut heikompia tuulia.

www.americascup.com