Venemessut antaa vuosittain näkyvyyttä yhdelle vastuullisuuskumppanille. Tänä vuonna tuon kunnian saa Baltic Sea Action Group eli BSAG. Helsingin Messukeskuksen tavoitteena on tukea suomalaista elinkeinoelämää ja vastuu ympäristöstä on keskeinen osa sen kestävyysohjelmaa.

BSAG on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee vaikuttavaa työtä Itämeren pelastamiseksi. Tavoitteena on palauttaa Itämeren hyvä ekologinen tasapaino muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa. BSAG suojelee Itämerta, torjuu luontokatoa ja hillitsee ilmastonmuutosta laajassa yhteistyössä tutkijoiden, yritysten, päättäjien, viranomaisten ja viljelijöiden kanssa.

Etsii kohteita ja auttaa suojelun läpiviemisessä

– Iso osa vedenalaisista arvokkaista elinympäristöistä on yksityisessä omistuksessa ja vapaaehtoinen suojelu ja sen helpottaminen on tärkeässä roolissa Itämeren lajiston elinvoiman turvaamisessa. Yhteistyö venemessujen kanssa on hieno mahdollisuus nostaa pinnanalaista luontoa valokeilaan, sanoo projektipäällikkö Anna Klemelä BSAG:sta.

Ensimmäinen pilottikohde, 4 800 hehtaaria Gullkronan saaren ympärillä saatiin suojeltua viime vuonna ja uusia kohteita on työnalla paraikaa. Suojelun kohdentamisen ja suojelualueverkoston laajentamisen lisäksi BSAG työskentelee maalta ja meriliikenteestä tulevan kuormituksen vähentämiseksi.

BSAG haastaa jokaisen laittamaan Itämeri kesäkuntoon

Itämerta voi auttaa tukemalla BSAG:n toimintaa lahjoituksilla ja toimimalla vastuullisesti. Tänä kesänä käynnissä on Laitetaan Itämeri kesäkuntoon -kampanja, jossa voi ostaa kertalipun tai kausilipun Itämereen. Näin osallistuu meren kuntoon laittamiseen ja pääsee nauttimaan siitä tulevinakin kesinä. Lippuja myydään verkkosivuilla ja lippuautomaateissa kampanjapisteissä. Lisäksi voi tehdä lahjoituksen MobilePaylla numeroon 32111. Lahjoitukset käytetään meriluonnon suojeluun ainoassa meressämme, Itämeressä.

Helsingin kansainväliset venemessut helmikuussa

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

www.bsag.fi