Beneteaun ja Mercuryn kumppanuus laajenee maailmanlaajuiseksi mallivuodelle 2021.  Käytännössä se tarkoittaa, että Beneteau alkaa toimittaa perämoottoriveneitään Mercury-moottoreille esirikattuina tai Mercury-moottoreilla varustettuna myös Euroopassa. 

Yhteistyösopimuksen myöstä Mercury valtaa yhä kiihtyvään tahtiin ensiasennusperälautoja japanilaiskilpailijoiltaan. Beneteaun ensisijainen moottoripartneri muilla kuin Yhdysvaltojen markkinoilla oli aiemmin Suzuki. Beneteaun konsernisisar Jeanneaun ensisijainen moottoripartneri on maailmalla Yamaha.

Suomen kannalta vene- ja moottorivalmistajien kansainväliset liitot voivat kehittyä kinkkisiksi. Esimerkiksi Beneteaun maahantuojana toimii Helsingin ja Vantaan Yamaha Centereitä pyörittävä Boat Store, joka myy Beneteaut ainoastaan Yamahan moottoreilla varustettuina paketteina. Suomen Jeanneau-maahantuoja Nautical Partners puolestaan kauppaa Jeanneaut ensisijaisesti Mercuryn moottoreilla varustettuna. Ainakin toistaiseksi sekä Beneteau että Jeanneau toimittavat perämoottoriveneitä kansallisille maahantuojille myös ilman moottoreita tai merkkikohtaista esiaasennusvarustelua. 

www.beneteau.com

www.mercurymarine.eu

www.boatstore.fi

www.jeanneau.com

www.nauticalpartners.fi