CNB:n (alunperin Construction Navale Bordeaux) perustettiin vuonna 1987 Garonne-joen historialliselle telakalle. Ensimmäinen superjahti, 92-jalkainen Germán Frersin suunnittelema alumiinikutteri Mari-Cha II, valmistui vuonna 1989. Kolme vuotta myöhemmin CNB:stä tuli osa Beneteau-konsernia.

Beneteau toi mukanaan one-off-superjahtien rakentamisen rinnalle erilaisten matkustaja- ja charter-alusten sekä Lagoon-katamaraanien valmistuksen.

Vuonna 2008 lanseerattiin Bordeaux 60, CNB:n ja Beneteau vastaus isojen ja ylellisten tuotantopursien luokkaan. Sarjaa jatkettiin nykyisillä CNB 66 (kuvassa) ja CNB 76 -malleilla, mutta Bordeaux-brändi tiputettiin nimestä pois. Niiden valmistus on tapahtunut viime vuodet Groupe Beneteaun Italiassa Monfalconessa sijaitsevalla tehtaalla, joka on erikoistunut konsernin isojen moottori- ja purjejahtien valmistukseen.

CNB:n ostaja löytyi vierestä, sillä italialaisen Solariksen lähin tuotantolaitos on vain 20 kilometrin päässä Monfalconesta. Tilauskannassa ja vuoden 2021 aikana myydyt veneet valmistetaan vielä Beneteaun toimesta Monfalconessa, mutta sen jälkeen tuotanto siirtyy vaiheittain Solarikselle.

www.cnb-yachts.com

www.solarisyachts.com