Best for Beginners: Finnmaster Husky R5

Tämän vuoden juhlittu suomalaisvene on Finnmaster Husky R5, joka voitti Best for Beginners eli ensiveneiden luokan. Valinnassa tuomaristo korosti Huskyn helppokäyttöistä ja -hoitoisuutta, selkeää tilaratkaisua, erinomaisen turvallisia ajo-ominaisuuksia ja laadukasta vastinetta rahoille.

Beginners-luokan muut finalistit olivat AMT 175 BR, Faster 625 CC ja Sea Ray 230 SPX.

Myös Best for Fishing -luokan finalisteissa oli vahva suomalaisedustus, mutta voitto meni yhdysvaltalaiselle Wellcraft 222 Fishermanille. Muut finalistit olivat Alucat W8, Jeanneau Merry Fisher 795 Marlin ja Silver Shark BRX.

Best for Fishing: Wellcraft 222 Fisherman

Vuoden parhaaksi perheveneeksi eli Best for Family -kategorian voittajaksi valittiin Jeanneau Leader 33. Eriyisesti sen erinomaisen tilava ja toimiva avotila, kookas makuukajuutta ja salongista ja makuukajuutaksi muunneltava keulakajuutta keräsivät kiitosta tuomaristolta.

Muut Family-luokan finalisiveneet olivat Bella 620 C, Glastron GS 259 ja Sea Ray 320 Sundancer.

Best for Family: Jeanneau Leader 33

Best for Fun -luokassa äänet jakautuivat tasaisesti, mutta voittajaksi nousi hiuksen hienosti Invictus 370 GT.  Se ihastutti juryä etenkin ylellisyydellään, muotoilullaan sekä selvästi suuremmista jahdeista tutuilla yksityiskohdillaan kuten terassiksi auki taittuvalla laidallaan.

Muut Fun-luokan finalistit olivat B1 St. Tropez 6, Heyday WT-1, Marian Laguna 760, Nordkapp Enduro/Avant 705 Ranger sekä Parker 750/Askeladden C76 TSI.

Best for Fun: Invictus 370 GT

Asuttavien matkaveneiden Travel-luokan voittajaksi äänestettiin Delphia BluEscape 1200. Sen valteiksi nousi reilusti väljiksi mitoitetut tilat, sisätilojen valoisuus ja avaruus, laivamainen mukavuus sekä miellyttävän korkeatasoinen viimeistely.

Delphia taakse äänestyksessä jäi Bavaria E34, Fountaine Pajot MY 44 sekä Beneteau Monte Carlo 6S.

Best for Travel: Delphia BluEscape 1200

Best of Boats Awardin tuomaristo koostuu 17 eurooppalaisesta venetoimittajasta jotka edustavat yhteensä 15 kansallisuutta ja 20 eri veneilymediaa. Suomesta tuomaristossa on mukana Totalvene.fi:n ja Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund.

www.bestofboats.com