Düsseldorfin Boot-messut mainitaan useasti maailman suurimpana venemessuna. Hyvät kulkuyhteydet houkuttavat paikalle myös paljon suomalaisia veneilijöitä. Messukävijöiden lisäksi paikalla on tietysti myös paljon suomalaisia venealan ammattilaisia.

Suurin suomalaiskeskittymä löytyy tuttuun tapaan hallista 5, Venealan Keskusliitto Finnboatin yhteisosastolta. Näytteilleasettajina ovat muun muassa Targa, Sargo, Nord Star, Grandezza, Bella-Veneet sekä uutena sähkövenevalmistaja Q Yachts. Kaikilla mainituilla osastoilla on ensimmäisen viikonlopun aikana paikalla myös suomenkielistä henkilökuntaa, monilla osastoilla vielä pidempäänkin tai koko messuviikon ajan.

Lisäksi viitoshallista löytyy myös Axoparin osasto. Hallista 10 Hondan osastolta löytyy puolestaan AMT, Silver ja Terhi sekä Yamahan osastolta Buster, Yamarin, Cross ja Finnmaster. 

Ulkomaalaisista venemerkeistä Suomen maahantuoja on tavattavissa koko messujen ajan Fairlinen, Ferretti Groupin ja Beneteau-moottoriveneiden, Azimutin, Sunseekerin ja Sea Rayn sekä purjeveneistä Hallberg-Rassyn osastoilla. Niiden lisäksi ainakin Jeanneau-moottoriveneiden, Beneteau-purjeveneiden, Galeonin ja Hansen Groupin merkkien, X-Yachtsin sekä Lagoon-katamaraanien suomen maahantuoja on tavoitettavissa messuosastolla useampina päivinä messujen aikana.

Boot-messut ovat avoinna 19.–27. tammikuuta päivittäin klo 10–18.

www.boot.de