Tässä tapauksessa saneeraus tarkoittaa käytännössä sitä, että Sea Ray lopettaa Yachts ja Sport Yachts mallisarjojen eli yli 40–65-jalkaisten moottorijahtien valmistuksen ja sulkee vuoden loppuun mennessä niitä valmistavat Floridan Sykes Creekissä ja Palm Coastissa sijaitsevat tehtaat. Sen myötä arvioidaan jopa 825 työntekijän pestin päättyvän.

Jatkossa Sea Ray keskittyy Knoxvillessa Tennesseessa valmistettavien Sport Boats ja Sport Cruisers -mallisarjojen valmistukseen, kehittämiseen ja laajentamiseen. Sarjoihin kuuluvat muun muassa SPX- ja SLX-bowriderit, Sun Sport -daycruiserit sekä Sundancer-cruiserit. Yhdysvaltojen lisäksi Sea Ray valmistaa useimpia Sport Boats ja Sport Cruisers -malleja Euroopan markkinoille Puolassa.

Brunswick ilmoitti viime vuoden lopulla aikovansa myydä Sea Rayn, jonka viime vuoden liikevaihto nousi viime vuonna 388 miljoonaan dollariin mutta tulos jäi yli 17 miljoonaa dollaria tappiolle. Tavoitteena oli saada kauppa toteutusvaiheeseen kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Brunswickin mukaan ostajaehdokkaita ilmaantui useita, mutta perusteellisista neuvotteluista huolimatta kauppahinnasta ei päästy Brunswickia tyydyttävään lopputulokseen.

"Vaikka Sea Rayn ostamiseen oli runsaasti kiinnostusta, eivät konkreettiset tarjoukset nousseet Sea Rayn premiumbrändi huomioiden kohtuulliselle tai odotuksiemme tasolle. Alhaisten tarjouksien syyksi voidaan pitkälti arvioida Sea Rayn moottorijahtisegmentin heikko kannattavuus, joka vaikeutti ja heikensi kokonaisuuden arviointia", kommentoi Brunswickin pääjohtaja Mark Schwabero.

Schwaberon mukaan Sea Rayn alle 40-jalkaisten mallien valmistuksesta ja myynnistä kertyy noin 225 miljoonan dollarin liikevaihto ja huomattavasti nykyistä kokonaisuutta parempi kannattavuus.

www.brunswick.com 

www.searay.com 

www.marinepalvelu.fi