DAME Design Awardsissa varusteet ja tarvikkeet on jaettu seitsemään eri kategoriaan, jotka ovat tiivistettynä ja vapaasti käännettynä elektroniikka ja ohjelmistot, sisätilojen varusteet, satama-, telakka- ja veneenvalmistusvälineet, kansivarusteet, pukineet, pelastus- ja turvallisuusvälineet sekä mekaaniset ja sähköiset järjestelmät. Seitsemään kategoriaan nimettiin tänä vuonna kaikkiaan 63 finalistituotetta.

Pelin henki on se, että kaikkiin kategorioihin nimetään voittaja, joista yksi nostetaan muiden yläpuolelle varsinaisen DAME Design Award -pääpalkinnon saajaksi. Venealan ammattilaisista koostuva tuomaristo arvioi kaikki tuotteet tarkan protokollan mukaan, jossa huomioidaan tuotteen designin, laadukkuuden, käytännöllisyyden ja käytettyjen materiaalien lisäksi innovatiivisuus, ergonomia ja hinta-laatusuhde.

DAME Awardin voitti tänä vuonna mekaaniset- ja sähköiset järjestelmät -kategorian voittanut Triskel Marinen Integrel. Se on uusi ja älykäs, muiden laitteiden ja veneen pääpropulsiojärjestelmän hävikkejä hyödyntävä ja toimintaa optimoiva järjestelmä, jolla veneeseen voidaan tuottaa ja varastoida runsaasti vaihto- ja tasavirtasähköä ilman perinteistä generaattoria. 

Muissa kategorioissa voittajiksi nousivat Harken CLR Mooring Winch -kiinnitysköysivinssi (kansivarusteet), neopreenivapaa Rooster Exofleece -märkäpuku (pukineet), Shakespearen kelluva hätä-vhf-antenni GALAXY-INFL8 (pelastus- ja turvallisuusvälineet), Spinlock Sail Sense -purjeanturi (elektroniikka ja ohjelmistot) sekä Vimar 8in 7out 3M  -katkaisinpaneeli (sisätilojen varusteet). Satama-, telakka- ja veneenvalmistusvälineiden kategoriaan tuomaristo ei tänä vuonna nimennyt voittajaa.

www.metstrade.com