Family Cruiser -kategoriassa voiton vei lähtökuvassa seilaava Bavaria C42. Valmistajan C-sarjan pienimmäinen on kotimaisittain kuitenkin melko iso karvan alle 13 metrin pituudellaan. Nykyaikaisesti muotoiltu, tilava vene on kategoriansa mukaisesti tehty nimenomaan perheveneilyyn vaikka vähän pidemmillekin reissuille.


Performance Cruiser -luokassa voiton vei ehkä hieman yllättäen monirunkovene. Dragonfly 40 -trimaraani on tanskalaisvalmistajan uusin ja suurin malli. Vaikka tilaa on trimaraanissa vähemmän kuin vastaavassa yksirunkoveneessä, on näissä veneissä ’performance’ se juttu, kuten kuka tahansa valmistajan veneillä purjehtinut voi todistaa.


Rahahenkilöiden luokan eli Luxury Cruiser -luokan voiton vei Contest 55 CS. Hollantilaisvalmistajan vene vakuutti tuomariston purjehdusominaisuuksillaan, helposti hallittavalla rikillä ja loistavasti edustukseen ja matkantekoon soveltuvalla sisustuksella.


Pallonkietoveneiden luokan eli Bluewater Cruisereiden mittelön otti nimiinsä Boreal 47.2 -alumiinivene. Ranskalainen seikkailuvene on varustettu nostokölillä ja monilla muilla innovaatioilla, ja valmistajan mukaan sillä voi mennä mihin tahansa maailmassa.


Special-luokassa voiton vei Saffier SE 27 Leisure -daycruiser. Urheilullinen vene sopii kisailuun ja hauskanpitoon, mutta myös päiväretkille. Veneessä on punkat neljälle ja sen saa myös sähköisellä apukoneella.

www.europeanyachtoftheyear.com