Evinrude aloitti viisi vuotta sitten kattavan mallistouudistuksen esittelemällä uuden G2-sukupolven E-Tec -moottorit. Ensimmäisenä erottuvasti muotoiltuun G2-sukupolveen siirtyivät tehokkaimmat, 3,4-litraiseen V6-lohkoon perustuvat E200 H.O., E225, E225 H.O., E250, E250 H.O. ja E300. 

Kaksi vuotta sitten vuorossa oli pienemmän, 2,7-litraisen V6-moottorien sarjan vuoro, johon kuuluvat mallit C150, C150 H.O., C175 ja C200. 

Tänä syksynä G2-mallisto laajenee jälleen alaspäin, sillä vuoron tulee 3-sylinteriseen rivimoottorirakenteeseen perustuvat K115 H.O., K140 ja K150. 

Kuten ennenkin, jatkaa Evinrude teknisten ratkaisujen osalta aivan omalla polulla. G2-sukupolven E-Tecit ovat vähäpäästöisiä, taloudellisia ja suorituskykyisiä, polttoaineen suoraruiskutuksella varustettuja kaksitahtimoottoreita, joiden huoltoväli on nelitahtisiin kilpailijoihin verrattuna huimat viisi vuotta tai 500 käyttötuntia.

Uusien kolmisylinteristen mallien kopan paneeleja saa isompien G2-moottorien tavoin eri väreissä.

Evinrude ei ole vielä julkistanut uusien mallien tarkempia teknisiä tietoja, mutta mikään nelitahtimoottoreita valmistava kilpailija ei kompaktista kolmisylinterisestä rakenteesta saa vastaavia tehoja ulos. Niiden 115–150-hevosvoimaiset mallit ovat iskutilavuudeltaan 1,8–3,0-litraisia nelisylinterisiä rivimoottoreita. Evinrude hyödynsi laajasti jo ensimmäisen sukupolven E-Tec -moottoreissa yhteisiä osakokonaisuuksia ja rakenteita, joten hyvä arvaus voisi olla, että uusien 3-sylinteristen mallien lähtökohtana on 3,4-litraisen V6-moottorin "puolikas". 

K-sarjan uutuusmoottoreihin tulee saataville myös isommista G2-moottoreista tuttua hallintalaiteteknologiaa, kuten iTrim-moottoritrimmiavustin, sähköinen iCommand-kaukohallintalaite ja täysin moottoriin integroitu sähkötehosteinen iSteer-ohjausjärjestelmä. Kahta viimeistä vastaavaa ei ole alle 150-hevosvoiman teholuokissa aiemmin nähty.

www.evinrude.com