Huusela on ensimmäinen pohjoismaalainen purjehtija maailman vaativimmassa valtamerikilpailussa Vendée Globessa, jonka 43 000 kilometrin mittainen reitti purjehditaan maailman ympäri itäsuunnassa pysähtymättä, yksin ja ilman ulkopuolista apua. Huuselan Imoca-luokan vene starttaa kilpailuun Stark-nimisenä marraskuun alussa.

– Olen todella innoissani siitä, että Stark näkee tekemiseni vahvana ja arvokkaana. Saan heidät pääyhteistyökumppanina vahvistamaan tätä urani päätavoitetta, johon olen pitkään valmistautunut ja tähdännyt. Yhteistyöllä on valtavan suuri henkinen merkitys ja toki se on minulle myös taloudellisesti kriittinen loppuvalmistautumisen mahdollistaja, sanoo Ari Huusela.

– Meillä on vahva tahto tukea hänen valmistautumistaan Vendée Globe -kilpailuun ja auttaa häntä sekä koko suomalaista purjehdusta uusiin saavutuksiin. Olemme valinneet sponsorointikohteemme tavallisesti joukkuelajien puolelta, mutta Huuselan projekti oli yksinkertaisesti niin mielenkiintoinen, että halusimme ehdottomasti mukaan, Starkin kaupallinen johtaja Jarmo Salmi toteaa.

Neljän vuoden välein purjehdittava Vendée Globe on maailman vaativin purjehduskilpailu ja se starttaa Ranskan Les Sables d’Olonnesta 8. marraskuuta. Kilpailuun osallistuu 34 venettä, joiden kapteenit edustavat 11 eri kansallisuutta. Pääseminen Vendée Globen lähtölistalle on vaatinut osallistumisen useampaan Imoca Globe Series -maailmanmestaruuskiertueen valtamerikilpailuun viimeisen kolmen vuoden aikana.

Kolmen vuosikymmenen ajan kilpaa purjehtinut, siviilissä lentokapteenina toimiva Ari Huusela on ylittänyt Atlantin yksin neljä kertaa. Hän osallistui ensimmäiseen valtameriyksinpurjehduskilpailuunsa Atlantin yli vuonna 1999. Yksinpurjehduksen kuninkuusluokkaan hän siirtyi ostettuaan Imoca-luokan veneen vuonna 2017.

www.arihuusela.com

www.stark-suomi.fi

www.vendeeglobe.com

www.imoca.org