Sittemmin ääni kellossa on muuttunut, ja nyt Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin kaupunki ovat aloittaneet alustavat keskustelut ja selvitykset Isosaaren mahdollisesta myynnistä kaupungille. Kaupungin tavoitteena on pitää klassikkosaari avoimena ja saavutettavana yleisölle.

Kärkikohteeksi

Tavoitteena on löytää ratkaisu, joka mahdollistaisi saaren säilymisen avoimena kaupunkilaisille ja edistäisi sen pitkän tähtäimen kehittämistä yhtenä merellisen Helsingin kärkikohteena.

– Helsinki haluaa tarjota yhä enemmän mahdollisuuksia merellisiin elämyksiin. Haluamme, että Isosaari säilyisi avoimessa käytössä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille ja että sen palveluita ja yhteyksiä kehitetään. Saaresta käytävät neuvottelut ovat siksi kaupungin kannalta tärkeitä, kaupunkiympäristön toimialan johtaja Ville Lehmuskoski sanoo tiedotteessa.

Neuvottelut alkuvaiheessa

Isosaaren myyntiin liittyvät neuvottelut ja selvitykset ovat vielä alkuvaiheessa. Osa saaresta on edelleen Puolustusvoimien käytössä, ja saaren myyminen kaupungille edellyttää myyntilupaa myös puolustusministeriöltä.

Isosaari on Helsingin ulkosaaristossa sijaitseva vanha linnakesaari, joka on ollut avoinna yleisölle vuodesta 2017 lähtien. Saaren turismitoimintaa on operoinut FRS Finland Oy yhdessä alivuokralaistensa kanssa, mutta jatkosta ei ole varmuutta.

www.senaatti.fi