PSS ry:n huoltoalus M/S Roopetar ajaa toukokuusta lokakuuhun keskimäärin joka toinen viikko huoltokierroksen Päijänteellä. Huoltokierroksilla käydään parissa kymmenessä kohteessa. Suurin osa kohteista on Päijänteen Virkistysalueyhdistyksen retkisatamia, joissa siistitään huussit, tyhjennetään roska-astiat ja tarkastellaan ympäristöä etenkin turvallisuusasiat huomioiden.

– Kesä oli mukavan työteliäs, teimme rutiinien lisäksi myös ylläpitoremonttia ja avasimme uusia yhteistyömahdollisuuksia. Veneliikennettä ja retkisatamien kävijöitä oli edellistä vuotta vähemmän, mutta melojia näytti olevan liikkeellä enemmän kuin koskaan! Olisikin hienoa, että juuri melojien palveluja vesillä kehitettäisiin, toivoo PSS ry:n Päijänteen huoltoalus M/S Roopettaren päällikkö Jouni Liukkonen.

Nyt M/S Roopetar on nostettu Säynätsatama Oy:n tiloihin Säynätsaloon talvehtimaan. Pohjois-Päijänteellä tehdään retkisatamien huoltotöitä satunnaisesti myös pienemmällä moottoriveneellä, Roope-Kuutilla. Viimeinen huoltoajo Roope-Kuutilla on tehty juuri ja se on nyt myös nostettu talviteloille.

– Kattava retkisatamien huoltoverkosto mahdollistaa ja luo hyvät edellytykset kestävälle retkeilylle kauniiden vesistöjemme äärellä. Moniin retkisatamakohteisiin pääsee myös talviaikaan. Haluamme kuitenkin muistuttaa retkisatamien talvikäyttäjiä omatoimiseen siisteyteen ja polttopuiden säästeliääseen käyttöön, lisää PSS ry:n Järvi-Suomen toiminta-alueen aluepäällikkö Eeva Taimisto.

www.pidasaaristosiistina.fi