Vaatebrändi Makia julkaisee Merenkävijät -yhteistyömalliston. Malliston taustalla on poikkeuksellinen kohu. Makia toi vuonna 2019 myyntiin malliston, jonka kuvituksen M-kirjaimessa oli yhdennäköisyyttä pursiseura Merenkävijöiden M-tunnuksen kanssa. Tunnuksen käyttöön ei oltu kysytty etukäteen pursiseuralta lupaa. Julkisen keskustelun seurauksena Makia pyysi anteeksi, veti tuotteet myynnistä ja lahjoitti ne pursiseuralle. 

Nyt myyntiin tuleva Merenkävijät-mallisto sai alkunsa, kun Makia otti yhteyttä Merenkävijöihin ja aloitti keskustelun. 

– Me Merenkävijät olemme iloisia, että hankalan alun jälkeen löysimme Makian kanssa yhteisen sävelen. Itämeren suojelu ja vastuullinen veneily ovat meille molemmille tärkeitä asioita ja me jaamme pitkälti samat arvot, Merenkävijät ry:n kommodori Erkko Ruohoniemi sanoo.

– Olemme ottaneet opiksi tekemistämme virheistä. Pyytäneet anteeksi, saaneet anteeksi ja tehneet sovinnon. Maailma on nyt rikki, menossa huolestuttavaan suuntaan ja ihmiset polarisoituneet ääripäihin. Siksi asioista yhdessä sopimista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Yhteistyömallistossa on kyse sovinnosta, Makian luova johtaja Totti Nyberg sanoo. 

Merenkävijät-mallistossa on huppareita, collegeja, t-paitoja, lippis ja pipo. Osa malliston tuotosta ohjataan Itämeren suojeluun ja Merenkävijöiden junioritoimintaan. Makia on tukenut pitkään myös John Nurmisen säätiön ja Pidä saaristo siistinä ry:n työtä. 

– Yhteistyö Makian kanssa tuo Merenkävijöille ja historialliselle kotisatamallemme Särkälle positiivista näkyvyyttä ja tarjoaa myös meidän juniori- ja koulutustoiminnallemme tervetullutta lisätukea, Ruohoniemi sanoo.

www.makia.com

www.merenkavijat.fi