Maailman toiseksi suurimman purjevenevalmistajan, saksalaisen Hanse Groupin merkkeihin kuuluva Moody on saanut ansaittua huomiota viime vuosikymmenellä lanseeratulle mallisarjalleen, jossa on tuotu monirunkoveneistä, erityisesti isommista katamaraaneista tuttuja ratkaisuja yksirunkoveneeseen. Moodyn monomaraaneiksi kutsumissa veneissä on 360 asteen näkymät tarjoava turkin tasalla oleva salonki ja kokonaan katettu avotila. Avotilan ja kannen välillä ei ole porrasta, vaan avotilan turkin kautta pääsee kävelemään suoraan kannelle loivasti viettämään kulkuväylää pitkin.  

Moodyn ratkaisu tekee yksirunkoveneestä hyvin suojaisan ja turvallisuutta huokuvan. Tavallisesta poikkeava salonkiratkaisu rajoittaa avotilan alla oleaa tilaa, joten veneen pohjapiirros poikkeaa hieman tavallisista pursista. Avotilan alla on talli kumiveneelle ja makuutilat ovat salongin edessä pari askelmaa alempana. Moodyjä ei ole Suomessa montaa näkynyt, mutta voisi kuvitella veneen houkuttelevan myös Pohjolan viileillä vesillä. 

Moody DS 48 esitellään virallisesti joulukuussa, jolloin saadaan myös ensimmäisiä kuvia, mittoja ja pohjapiirroksia sekä tietoa ensimmäisten veneiden vesillelaskuaikataulusta.

www.moody-yachts.com

www.hansail.fi