Jos veneen kunnostaminen on keväällä venähtänyt, hinku vesille saattaa olla suuri. Silloin saattaa tulla kiusaus hoitaa laskuoperaatio liiankin rivakasti.

Ennen kuin kiirehtii venettä vesille, kannattaa kevätkunnostuksessa huomioida asiat, joita on vaikeaa tai jopa mahdotonta tehdä vesillä. Ulapoiden kutsuessa voi kuitenkin rannalla olla vaikea enää keskittyä välttämättömiin huoltotöihin.

Ifin venevakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Mikael Tervonen toteaa, että veneen laskussa vahinkoja aiheuttaa etenkin matala vedenpinta.

Vedenpinta on usein keväisin etenkin merialueilla alhaalla, ja tämä vuosi oli tässä suhteessa jopa ennätyksellinen.

Yleisin vahinko veneen vesillelaskussa on vetolaitteen osuminen pohjaan tai peräsimen vaurioituminen matalassa vedessä.

Vene voi myös hörpätä vettä tai jopa upota siksi, että veneen tyhjennysaukot tai läpiviennit ovat unohtuneet auki vesillelaskun ajaksi.

Myös kuljetuksessa tapahtuvat vauriot ovat yleisiä. Näistä monet voitaisiin välttää tarkastamalla trailerin kunto ja hoitamalla veneen kiinnitys huolellisesti.

Tarkista nämä:

• Tarkista, että läpivientien sulut toimivat.
• Varmista myös kaikkiin läpivienteihin johtavien letkujen kunto – letkuissa voi usein olla murtumia tai halkeamia talven jäljiltä. Tarkista myös, että kaikki kiristimet ovat kunnolla kiinni.
• Käy läpi voimansiirron läpiviennin kumit ja vaihda ne, jos niissä on murtumia vaikkei valmistajan suosittelema maksimikäyttöikä olisikaan täynnä.
• Jos vene nostetaan veteen nostoliinoilla, merkkaa tarralla veneen kylkiin kohdat, josta vene voidaan nostaa rikkomatta esimerkiksi lokin anturia. Tarra ovat erityisesti tarpeen, kun venettä nostetaan syksyllä ylös.
• Jos veneen rungossa on vaurioita, ne pitää ehdottomasti korjata ennen veneen vesillelaskua.
• Ennen nostoköysien irrottamista kannattaa katsoa moottoritilaan ja pilssiin, ettei sinne tule vettä.