Nextfour tunnetaan maailmanluokan Q Experience -älynäytöistä, joita toimitetaan Euroopassa tehdasasennettaviksi muun muassa Buster-, Yamarin-, Cross- ja Askeladden-veneisiin. Kansainvälistä kiinnostusta Q-näyttöjä kohtaan on ollut laajemminkin. Loppuvuodesta uutisoitiin, että suomalainen pääomasijoittaja Verso Capital lähti vauhdittamaan ja mahdollistamaan Nextfourin nopeaa laajentumista kansainvälisille markkinoille.

– Tavoitteenamme oli aloittaa Pohjois-Amerikan toiminnot ja myynti vasta vuonna 2023, mutta Verso Capitalin mukaantulon myötä saimme lisää pääomaa kasvun mahdollistamiseksi. Nyt voimme lähteä hiukan aikaistetusti avaamaan Yhdysvaltojen, Australian ja Uuden-Seelannin valtavia veneilyelektroniikkamarkkinoita, toteaa Nextfourin toimitusjohtaja Niklas Öhman (keskellä).

Ensimmäinen avaus on noin kahden miljoonan euron arvoinen kauppa keskinäisestä kehityksestä ja teknologiaostoista yhdysvaltalaisen sähköpropulsiojärjestelmiä kehittävän Vision Marine Tecnologies -yhtiön kanssa.

– Yhteistyö Nextfourin ja Q Experiencen kanssa mahdollistaa kattavan ja toimivan sähköistetyn ekosysteemin huviveneisiin ja täydentää sähköisen propulsiojärjestelmämme markkinoiden parhaalla ja intuitiivisella kosketusnäytöllä, iloitsee Vision Marine Technologiesin COO Xavier Montagne (oik.) yhdessä pääjohtaja Alexandre Mongeonin kanssa.

Vision Marine Technologies on aloittamassa E-Motion -sähköperämoottorien sarjatuotannon tänä vuonna. Tavoitteena on 18–30-jalkaisten veneiden segmentti ja erityisesti Yhdysvalloissa suositut ponttooniveneet, joita myydään vuosittain noin 70 000 kappaletta.

www.nextfour.com

www.theqexperience.com

www.visionmarinetechnologies.com