Ensimmäinen, ja kouriintuntuvin parannus on lähettimen koon pieneneminen noin 30 prosentilla. Laite on kooltaan 178 x 89 x 100 millimetriä ja painaa 452 grammaa.

Epirb1 Pro on malliltaan itsestään laukeava eli sen hydrostaattinen laukaisin irrottaa sen jouduttuaan veden alle. Tästä syystä sen merkintä on Pro, sillä kaupallisessa merenkulussa avovesillä itsestäänlaukeavuus on viranomaisvaatimus.

Laite on hälyttäessään yhteydessä kolmeen eri Cospas-Sarsat -satelliittipaikannus-/hälytysjärjestelmään. Parhaimmillaan Epirb kykenee ilmoittamaan sijaintinsa sisäisen 66-kanavaisen gps-vastaanottimensa avulla, viiden minuutin sisällä aktivoitumisestaan, 100 metrin tarkkuudella missä päin maailmaa tahansa.

Satelliittipaikannuksen ja hälytyksen lisäksi Epirb1 lähettää myös paikannussignaalia läheisille pelastusaluksille 121,5 megahertsin hätätaajuudella. Lisäksi siinä on kirkas led-vilkkuvalo. Valmistajan mukaan Epirb1 Pron akku kestää 10 vuotta ja hälytystilassa se lähettää paikannussignaalia 48 tunnin ajan.

Laitteelle ei ole vielä julkistettu hintaa.

www.oceansignal.comwww.oceansignal.com

www.pronav.fi