Tuolloin tempaistaan turvallisemman vesillä liikkumisen puolesta samaan aikaan muiden Pohjoismaiden kanssa. Tavoitteena on muistuttaa pelastusliivien tärkeydestä aina vesillä liikuttaessa ja kisata leikkimielisesti Pohjoismaiden välillä pelastusliivien pitämisen ennätyksestä.

Ready, Set, Wear It -nimellä aiemmin tunnettu pelastusliivipäivä on saanut alkunsa Yhdysvalloista sikäläisen veneilyturvallisuusorganisaation aloitteesta. Suomessa päivä on ollut osa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskampanjaa.

Ota osaa päivään pukemalla pelastusliivit päällesi 15.-16.6.2019 ja jakamalla kuvasi hästägillä #pelastusliivipäivä. Tavoitteena on tehdä Pelastusliivipäivän Suomen ennätys. Voit olla kuvassa yksin, kaksin, työkavereiden, harrasteporukan tai vaikka lemmikkisi kanssa – kaikki käy, kunhan päällä on pelastusliivit!

Tänä vuonna Suomen Purjehdus ja Veneily on SUH:n kumppanina koordinoimassa päivän viestintää. Mukana viestimässä ja järjestämässä erilaisia tempauksia myös iso joukko muita järjestöjä ja viranomaisia: mm. Finnboat, Koululiikuntaliitto/Vesisankarit, Pidä Saaristo Siistinä ry, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Partiolaiset, Suomen Vapaa-ajankalastajat, Poliisihallitus, Rajavartiolaitos, Traficom, Tukes ja Tulli.

Ideoita osallistumiseen

• Pidä yhteisössäsi pelastusliivit päällä Pelastusliivipäivänä 15.-16.6.2019.
• Ota kuva pelastusliivit päällä ja jaa se hästägillä #pelastusliivipäivä.
• Tee pelastusliivien käyttöön liittyvä some-päivitys. Muutamia valmiita some-kuvia löydät alla olevasta linkistä.
• Vaihda edustamasi tahon Facebook-sivun tai Twitter-tilin yläkuva väliaikaisesti Pelastusliivipäivän valmiiseen kuvaan.
• Lisää Pelastusliivipäivän banneri (löytyy alta eri kokoisina) omille nettisivuillesi ja linkitä näille sivuille.
• Tykkää Pelastusliivipäivään liittyvistä some-päivityksista kampanjan Facebook-sivuill ja jaa niitä aktiivisesti omissa some-kanavissasi.
• Järjestä teemaan liittyvä tapahtuma, jossa tarjoat vaikkapa pelastusliivien testausta, huoltoa tai alennusta liivien hinnoista.
• Kirjoita aiheesta artikkeli tai blogi ja jaa se somessa.
• Herätä keskustelua omassa yhteisössäsi pelastusliivien käytöstä.

Lue lisää: Pelastusliivipäivän kampanjasivu.