Merenkulkujärjestöjen perinteinen kunniakäynti merenkulkijoiden muistomerkillä käynnistyy pyhäinpäivänä 31. lokakuuta 2020 kello 12.00 alkaen. Kaikille avoin tilaisuus pidetään Eiran rannassa Ursinin kalliolla sijaitsevalla muistomerkillä ja sen käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Merimieskirkko ry.

Samaan aikaan vapaaehtoisten meripelastajien alusparaati lähtee liikkeelle pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä. Mukana on myös Rajavartiolaitoksen partiovene. Alusparaati tekee merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannan edustalla lipputervehdyksen klo 12.10. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen merenkulkijoiden muistomerkille Ursinin kalliolla. Tänä vuonna seppeleen laskuvuorossa on Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. 

Alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät kolera-altaaseen Kauppatorin edustalle, missä ne ovat näytteillä klo 13.00–14.30. Koronatilanteen vuoksi aluksiin ei voida päästää yleisöä, mutta vapaaehtoiset meripelastajat ovat tavattavissa laiturialueella ja Meripelastusseuran esittelyteltassa.

www.merimieskirkko.fi 

www.meripelastus.fi