Suomalaisen Nextfour Solutionsin kehittämä Q on helppokäyttöinen laite, johon on integroitu monipuolisesti erilaisia toimintoja. Oppia on otettu autoteollisuudesta ja tablettivalmistajista. Bustereissa Q-laitteistosta on saatu hyvää kokemusta jo usean vuoden ajan.

Cross Q -järjestelmä sisältään vakiovarusteena muun muassa 10-tuuman kosketusnäyttöön integroidun C-Mapin merikartan, Yamaha-perämoottorien ajotietokoneen ja digitaalimittariston, paikallissäätiedot sekä internet-yhteyden ja wifi-hotspotin, jonka kautta Cross Q:n verkkoyhteyden voi jakaa myös muille laitteille. FM- ja DAB-radio ovat helposti käytettävissä, ja musiikin jakaminen onnistuu sovelluksia käyttäen langattomaan musiikin toistoon.

– Cross Q -järjestelmä tuo veneilyyn tämän päivän veneilijöiden odottamaa helppoutta: kaikki tarvittava kartoista ja moottorin tiedoista paikallissäähän sekä veneen käsikirjoista erilaisiin veneilyn opetusvideoihin löytyy yhdestä paikasta. Tämä on osoittautunut menestykseksi Bustereissa ja Yamarineissa, ja luonnollisesti haluamme tarjota saman käyttökokemuksen myös uusien Cross-veneiden käyttäjille, kommentoi myynti- ja markkinointijohtaja Artturi Niittynen Buster-, Yamarin- ja Cross-veneitä valmistavasta Inhan Tehtaat Oy:stä.

Ensimmäiset Q-järjestelmällä varustetut Cross-veneet esiteltiin Helsingin Uivassa venenäyttelyssä viikko sitten. Jälleenmyyjiltä Cross Q -carusteltuja veneitä on saatavilla syyskuusta lähtien.

https://cross.boats/fi