Hiljattain perustetun Quarkenin taustalta löytyy kokeneita venealan osaajia. Toimitusjohtajana toimiva Antero Sundberg on yksi Quarkenin perustajista ja työskennellyt aiemmin muun muassa Konekesko Oy Marinella johtotehtävissä. Toinen hankkeen alullepanijoista ja taustavoimista on aiemmin Finnmaster-, Husky-, ja Grandezza-veneitä valmistaneen Oy Finn-Marin Ltd:n perustaja ja osaomistaja Osmo Roukala. Kolmantena mukana on teollinen suunnittelija ja Idis Design -suunnittelutoimiston perustaja Jussi Hurskainen. 

Quarken nimi viittaa Merenkurkun ja Pohjanmaan alueisiin, jossa yhdistyy villi meriluonto ja veneenrakennusperinne. Toisin kuin muutamat muut viime vuosien uuden suomalaiset moottorivenemerkit, tullaan Quarken-veneet myös valmistamaan Suomessa.

Malliston kehitys- ja valmistustyö on ollut käynnissä jo pitkään. Brändin ja malliston virallinen lanseeraus tapahtuu tammikuussa 2022 Düsseldorfin Boot-venemessuilla. Suomen ja Pohjoismaiden markkinoiden lisäksi Quarken tähyää myös laajemmin kansainvälisille venemarkkinoille. Malliston suunnittelutyössä on ollut mukana nouseva helsinkiläinen suunnittelutoimisto R2 Marine Oy.

Quarken mallisto alkaa 27-jalkaisista veneistä ja laajenee pian 33- ja 40-jalkaisiin malleihin. Jokaiseen kokoluokkaan on suunnitteilla useampia versioita. Quarken-veneet koostuvat tavanomaista enemmän moduuleista, joten esimerkiksi kannen varustusta ja kalustusta on mahdollista valita monipuolisesti veneen käyttötarkoituksen mukaiseksi. Silti jokainen vene on räätälöitävissä myös asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

– Quarken suunnittelee ja valmistaa edistyksellisiä veneitä, jotka ovat helpposti päivitettävissä tarpeen mukaan sekä kirjaimellisesti että teknisesti, Sundberg kertoo. 

Kumppanuus Yamahan kanssa antaa Quarkenille mahdollisuuden tarjota poikkeuksellisen hyvän asiakaskokemuksen, sillä veneet on alusta pitäen suunniteltu juuri Yamahan moottoreita silmällä pitäen. Esimerkiksi ohjauspulpetit ja kojelaudat on suunniteltu Yamahan uusimmat ja edistykselliset järjestelmät huomioiden. Myös veneiden runko ja peräpeili on suunniteltu tarkasti moottorin mukaan.

– Meillä on samanlainen ajattelutapa ja asenne kuin Yamahalla – me molemmat pyrimme täyttämään lupauksemme erittäin asiakaskeskeisellä tavalla. Tiedämme, että Yamahalla on erittäin kattava jälleenmyyjä- ja huoltoverkosto, joka tarjoaa jokaiselle paikkakunnalla parasta mahdollista palvelua, Sundberg kuvaa.

Quarkenin ja Yamahan nyt julkaistu yhteistyösopimus on kestoltaan viiden vuoden mittainen. Moottorivaihtoehdot keskittyvät Yamahan Premium-sarjan V6- ja V8-moottoreihin, joihin on saatavilla Yamahan uusimpia toimintoja kuten täysin sähköinen Steer-by-Wire -ohjaus sekä HelmMaster EX -joystick-hallintalaite. Quarkenin omilla asentajilla on kattava osaaminen Yamaha-järjestelmistä ja Yamahan täysi tuki hyödynnettävissä. Lopputuloksena Quarken ja Yamaha voivat tarjota asiakkaille parhaan mahdollisen veneilykokemuksen ja Yamahan legendaarisen luotettavuuden.

– Yamahan tuotteet ovat olleet jo pitkään tunnettuja ylivertaisesta luotettavuudestaan. Tämä on asia, josta asiakkaillamme eri puolilla maailmaa ei ole pienintäkään epäilystä. Kokemuksemme mukaan myös Yamahan tarjoama tuki ja yhteistyö ovat vertaansa vailla, Roukala päättää.

www.quarken.com

www.yamaha-motor.fi