Tätä melko laajaa karikkoa on merkitty vain yhdellä länsiviitalla, ja paikallistuntemusta omaaville veneilijöille se on riittänyt. Kuitenkin yksi ainoa viitta ei anna täyttä kuvaa siitä, kuinka laaja tuo vaarallinen alue todellisuudessa on, Nokian Veneilijöiden julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

– Pahimmillaan yhden kesän aikana karille ajaneista puhutaan jopa 15 veneestä, kertoo Nokian Veneilijöiden satamamestari Timo Kallio.

Karikko tunnetaan nimellä Saunakari.

– Päätimme tehdä asialle jotain oman seuramme jäsenten ja kaikkien Nokian vesillä liikkuvien turvallisuuden parantamiseksi, Kallio jatkaa.

Sinivalkoisin viitoin

Nokian Veneilijät päätti asentaa karikon ympärille viisi sinivalkoista yksityisen venereitin viittaa. Seuran mukaan vastaavilla sinivalkoisilla viitoilla veneseurat voivat merkitä esimerkiksi reittiä satamaan.

Viholan satamassa on septitankin tyhjennyspiste ja vierasvenepaikkoja, joten oman seuran liikenteen ja ohikulkuliikenteen lisäksi myös muuta liikennettä on paljon.

Nokian Veneilijät kertoo olevansa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n vuoden 2023 tilastojen mukaan jäsenmäärältään Suomen kolmanneksi suurin sisävesien veneseura.

Viholan satamassa on noin 300 venepaikkaa, joista kaksi poijupaikkaa on varattu vierasveneille. Lisäksi satamassa on mahdollista tiedustella satamamestarilta vapaita laituripaikkoja lyhytaikaisia vierailuja varten.

www.nokianveneilijat.fi