Sakari Mattilan syksyllä 2019 perustama Saxdor lanseerattiin markkinoille vuoden 2020 alussa, ja alku on ollut vauhdikas. Saxdor on valmistanut jo yli 700 venettä ja myynyt niitä yli 40 maahan. Jo aloitusvuonna 2020 liikevaihtoa kertyi vajaat viisi miljoonaa euroa, ja tänä vuonna kasvu on jatkunut jyrkkänä. Nyt koukussa on kuitenkin todella iso kala.

Clearwaterissa Floridassa päämajaansa pitävä MarineMax on Yhdysvaltojen ja koko maailman suurin huviveneiden jälleenmyyjä, jonka kuluvan vuoden liikevaihdon odotetaan nousevan yli kahteen miljardiin dollariin. Ketjuun kuuluu lähes 80 veneliikettä ja yli 30 telakkaa tai satamaa eri puolilla Yhdysvaltoja.

MarineMaxilla on myynnissä kaikkiaan 25 eri venemerkkiä, joista tunnetuimpia ovat esimerkiksi yhdysvaltalaiset Sea Ray, Boston Whaler ja Hatteras sekä italialainen Azimut ja puolalainen Galeon. Myymisen lisäksi MarineMaxilla on näpit pelissä myös venevalmistuksessa: se omistaa Cruisers-, Intrepid- ja Aquila-venemerkit. 

Saxdorien myynti käynnistyy ensin vuoden 2022 aikana MarineMaxin Floridan jälleenmyyntipisteissä. Myöhemmin yhteistyötä laajennetaan muihin toimipisteisiin, sitä mukaan kun Saxdorin valmistuskapasiteettia saadaan kasvatettua.

Yhdysvaltojen markkinoiden kysyntään vastatakseen Saxdor on tehnyt yhteistyösopimuksen veneiden valmistuksessa Raleighissa Pohjois-Carolinassa sijaitsevan Hermes Marinen kanssa. Tuotannon on määrä käynnistyä vuoden 2022 aikana. 

Tähän mennessä lanseeratut Saxdor 200- ja 320-mallit on valmistettu Puolassa, jonne Saxdor on rakentamassa uutta tuotantolaitosta vastaamaan Euroopan ja  muun maailman kysyntää. Kokoluokaltaan nykyisten mallien väliin ja yläpuolelle tulevat seuraavat Saxdor-uutuudet esitellään vuosien 2022 ja 2023 aikana. 

www.saxdoryachts.com 

www.marinemax.com