Ekologisesti sähkökäyttöisiä 12–37-metrisiä luksusmoottoriveneitä valmistava Silent Yachts on uusin venevalmistaja, joka tarjoaa SEA.AI:n automaattista valvontajärjestelmää valmistamiinsa veneisiin. Sekä Silent Yachts että SEA.AI ovat alunperin itävaltalaisia yhtiöitä.

SEA.AI, joka aikaisemmin tunnettiin OSCAR-nimellä, on 2018 perustettu veneilyturvallisuuteen keskittynyt yritys. Sen tuotteita ovat kehittyneeseen kamerateknologiaan ja tekoälyyn pohjautuvat valvontajärjestelmät. Järjestelmiä tarjotaan niin purje- kuin moottoriveneillä sekä lisäksi kilpapursille.

Silent Yachts käyttämä Sentry-järjestelmä on kehittynyt monikamera-valvontayksikkö, joka tarjoaa 360-asteen esineiden tunnistuksen myös pimeällä. Sentry-järjestelmä valvoo koko ajan kaikkea veneen ympärillä ja varoittaa, jos jokin lähestyy venettä. Järjestelmä toimii paitsi vedessä kelluvista esineistä varoittavana järjestelmänä, myös kehittyneenä hälytysjärjestelmä.

SEA.AI tarjoaa paitsi passiivista esineiden tunnistusta ja törmäyksen estoa, niin myös aktiivisen etsintätoiminnon, kuten esimerkiksi veden varaan joutuneen tai merihädässä olevan toisen aluksen etsimistä kameroiden avulla. Järjestelmä pystyy tunnistamaan suuremmat alukset horisonttiin saakka ja pienemmätkin alukset jopa 7,5 kilometrin päästä. Valmistajan mukaan pieni jolla tai kumivene voidaan havaita jo 3 kilometrin päästä ja pienemmät esineet kuten poijut tai veden varassa olevat henkilöt noin 700 metrin päästä.

www.sea.ai