Saaristomeren suosituissa veneilykohteissa Seilissä ja Aspössä ei ole aiemmin ollut imutyhjennysmahdollisuutta. Björkössä vanhan laitteen kapasiteetti ei puolestaan ole riittänyt. Molempiin ongelmiin saadaan uusien imutyhjennyslaitteiden myötä ratkaisu. PSS ry:llä on yhteensä 15 kelluvaa imutyhjennyslaitetta Saaristomeren alueella.

Isolle, laiturimalliselle imutyhjennyslaitteelle mahtuu kaksikin venettä samanaikaisesti, ja laite on myös varustettu kahdella pumpulla.

– Imutyhjennyslaitteen kehityksessä on pyritty huomioimaan veneilijöiden kannalta tärkeitä asioita, kuten turvallisuutta, käyttäjäystävällisyyttä, tehokkuutta ja toimintavarmuutta. Olen veneillessäni huomannut, jos nämä asiat eivät toimi, voi helposti käydä niin, että septitankit tyhjennetään johonkin muualle, kertoo laitteet valmistaneen HL-Metalin toimitusjohtaja Markus Flinckman.

Imutyhjennyslaitteiden hankinta rahoitetaan osana kolmevuotista BATSECO-BOAT-projektia. Projektin rahoittaa EU:n aluekehitysrahaston Central Baltic Interreg -rahoitusohjelma, ja sen kokonaisbudjetti on 1,48 miljoonaa euroa.

www.pidasaaristosiistina.fi