Ohjelmistopäivitykset ovat oleellinen osa nykyisten monitoiminäyttöjen arkea. Eikä laitteen aina tarvitse olla edes kovinkaan vanha, kun siihen tuodaan jo saataville uusia ominaisuuksia – tai parannetaan olemassa olevien toimintaa.

Veneilyelektroniikastaan tunnettu Simrad Yachting on esimerkiksi julkaissut uuden useita uusia ominaisuuksia sisältävän 1.5-ohjelmistopäivityksen uusimpaan NSX-monitoiminäyttöönsä. Päivitys sisältää uuden luotaintietojen jakamisen, integroidun Mercury-käyttöliittymän ja -ohjauksen, C-MAP X-Chart Manager- ja X-Chart Store -sovellukset sekä yhteensopivuuden kolmannen osapuolen karttavaihtoehtojen kanssa. 

Valmistajan mukaan Simradin tiimi on kuunnellut tarkasti käyttäjäpalautetta ja lisännyt toimintoja, joita asiakkaat haluavat. Päivityksen uuden luotaintietojen jakamistoiminnon avulla kalastajat voivat saada lisänäkymiä jakamalla luotaintietonsa useille Simrad NSX -näytöille. Parannettu ohjelmistoversio on valmistajan mukaan myös täysin yhteensopiva Mercury-moottoreiden kanssa, ja se voidaan yhdistää autopilottiin, vakionopeudensäätimeen, keulamoottorin ohjaukseen ja moottoritrimmiavustimeen Mercury SmartCraft Connectin avulla. 

NSX on yhteensopiva uusimpien C-Map Discover X -karttojen kanssa, jotka voi päivittää Reveal X -kartoiksi, jolloin saadaan käyttöön varjostettu korkokartta ja entistä selkeämmät satelliittikuvat. Lisäksi käyttäjät voivat ostaa, päivittää ja ladata C-Map-karttoja suoraan karttaplotteriin C-Map X-Chart Managerin ja X-Chart Storen kautta. Kaikki C-Map-kartat ovat automaattisesti saatavilla verkossa Simrad Companion -sovelluksessa ja NSX:ssä.

Uudet ominaisuudet ovat heti veneilijöiden saatavilla. Päivityksen lataamiseksi käyttäjän tulee rekisteröityä NSX:n Simrad Companion -sovellukseen. Päivitys on ladattavissa mobiililaitteeseen ja siirrettävissä siitä NSX-yksikköön, tai päivityksen voi ladata yhdistämällä NSX:n suoraan wifi-verkkoon tai Simrad Yachting -sivustoon SD-kortin kautta.  

www.simrad-yachting.com