Gripenbergin X-Yachts Finland on toiminut Suomessa X-Yachtsin maahantuojana ja päämyyjänä vuodesta 2008, mutta Robi aloitti eri yhtiössä tanskalaisen pursimerkin maahantuonnin ja myynnin parissa jo vuonna 2002.

X-Yachts Swedenin vetovastuun siirtymiseen Robille ei liity dramatiikkaa, sillä edellinen yrittäjä Ruotsissa Johan Delin siirtyy jää eläkkeelle.

– Otan innoissani ja kunnioituksella vastaan Suomea lähes neljä kertaa suuremman markkina-alueen vetovastuun. Olen ollut yli kymmenen vuotta Ruotsin eri messuilla auttamassa Johania ja tunnen monia X-Yachts Swedenin asiakkaita ja toivon saavani palvella heitä myös jatkossa, Robi kertoo.

Liiketoiminta jatkuu Ruotsissa ja Suomessa kuten aikaisemmin. X-Yachts Swedenin toimipiste sijaitsee Tukholman Lidingössä ja X-Yachts Finlandin konttori Helsingin Lauttasaaressa.

Robin X-Yachts Finland vuoden sisään kolmas suomalainen veneliike, joka aloittaa toiminnan myös Ruotsin markkinoilla. Aiemmin ruotsinoperaatioista ovat tiedottaneen Nord Star -veneiden myyjä Nylund's Boathouse sekä Turun ja Vantaan Yamaha Ceneterien kauppiaana ja italialaisen Ferretti Groupin moottorijahtien maahantuojana ja myyjänä toimiva Boat Store Finland.

Ensi viikonloppuna alkavilla Düsseldorfin venemessuilla X-Yachtsin osastolla on esillä Pure X -malliston 40-, 43-, 46- ja 49-jalkaiset veneet sekä Xp 44 ja Xc 45. Robi on paikalla 18.–22. tammikuuta.

www.x-yachts.fi