Yhdysvaltalainen pimeä- ja konenäkökameroilla sekä erilaisilla sensoreilla menestynyt Flir Systems hankki navigointielektroniikkalaitevalmistaja Raymarinen omistukseensa kymmenen vuotta sitten. Vajaa vuosi sitten Flir ilmoitti laittavansa Raymarinen myyntiin, mutta jäädytti tilanteen pian sen jälkeen. Siitä lähtien markkinoilla on odotettu, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Se selvisi eilen, kun niin ikään yhdysvaltalainen Teledyne Technologies ja Flir tiedottivat yhdessä kaupasta, jossa yli kolmen miljardin euron vuotuisella liikevaihdolla operoiva Teledyne hankkii omistukseensa vajaan kahden miljardin dollarin liikevaihtoa pyörittävän Flirin koko osakekannan. Kaupan arvoksi on kerrottu kahdeksan miljardia dollaria ja se koostuu käteismaksusta ja osakkeiden siirrosta.

Teledyne valmistaa korkean teknologian sensoreita, laitteita ja järjestelmiä muun muassa merentutkimuksen, ympäristön suojelun, teollisuuden, liikenteen, maanpuolustuksen ja avaruustutkimuksen tarpeisiin. Flir toimii osittain samoilla toimi- ja tuotealoilla mutta siinä määrin eri kohderyhmissä, ettei tiedotteen mukaan yrityksillä katsota olevan juurikaan päällekkäisyyksiä vaan tuotevalikoimien täydentävän toisiaan.

www.teledyne.com 

www.flir.com