Sopimus ei rajoita Terhien varustamista ja myymistä muilla perämoottorimerkeillä, mutta Terhien paketointi ja markkinointi tapahtuu jatkossa pääsääntöisesti Suzukin kanssa yhteistyössä. Poikkeuksen muodostavat ne maat, joissa Terhillä on maahantuoja, joka ei edusta Suzukin moottoreita.

Suomen kannalta tilanne on kimurantti, sillä Terhi-veneitä valmistavan TerhiTecin omistaa Otto Brandt -konserni, joka toimii Suomessa myös Honda-perämoottorien maahantuojana ja markkinoijana. Suomessa Terhi ja Suzuki -venepaketit ovat ensikertaa nähtävillä ja myynnissä Helsingin Lauttasaaressa 13.–16. elokuuta järjestettävässä Uiva-venenäyttelyssä, 

– Suzuki-yhteistyön tavoitteena on tarjota Terhi-veneilijöille heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivat moottorit. Suzukin pienten moottorien mallisto on laaja ja teknologisesti erittäin kehittynyt, hyödyntäen taloudellisuutta ja ympäristöystävällisyyttä korostavaa polttoaineen laihaseostekniikkaa, Learn Burnia, kommentoi Oy Otto Brandt Ab:n konsernijohtaja Markku Hämäläinen.

Yhteistyösopimuksen tarkoituksena on myös vahvistaa Terhin ja Suzukin asemaa markkinoilla, nopeuttaa veneiden toimituksia sekä helpottaa varastonhallintaa, kun perämoottorit asennetaan veneisiin valmiiksi jo tehtaalla.

www.terhi.fi

www.suzuki.fi