Uudella Roope-kartalla veneilijät voivat etsiä kaikkia Roope-palveluita sekä ympäristöystävällisiä Roope-satamia oman sijaintinsa lähistöltä. Kartan avulla voi myös suodattaa erilaisia hakutuloksia, kuten etsiä Roope-palvelupistettä, jossa on biojätteen keräys ja astianpesupaikka.

Uusi Roope-kartta on suunniteltu mobiilikäyttö edellä, vaikkakin sitä voi käyttää myös tietokoneen selaimella. Karttasivusto kannattaa tallentaa puhelimeen tai tablettiin pikakuvakkeena, jolloin palvelu toimii sovelluksen tavoin. Palvelua pystyy käyttämään esimerkiksi keinuvassa veneessä tai meloessa yhdellä  kädellä.

– Nyt jäsenillämme on mahdollisuus löytää lähimmät Roope-palvelut vaivattomasti mobiililaitteella. Veneilijät pystyvät esimerkiksi suunnittelemaan reittinsä siten, että sen varrelle osuu käymäläjätteen imutyhjennyspaikka. Moni vesilläliikkuja arvostaa myös tietoa jätepisteen sijainnista tai vaikka grillipaikoista retkisatamissa, PSS ry:n viestintäpäällikkö Nora Forsman kertoo.

Forsman painottaa, että kartan avulla etsitään vain Roope-palveluita ja -satamia. Käyttäjien on hyvä pitää mielessä, että monissa satamassa on Roope-palveluiden lisäksi muitakin palveluita, jotka eivät kartalla näy ja alueella saattaa olla muitakin satamia joissa on palveluita saatavilla.

Roope-palvelut ovat Pidä Saaristo Siistinä ry:n vesilläliikkujille tarjoamia ja ylläpitämiä palveluita merialueilla ja Järvi-Suomessa. Roope-palvelut edesauttavat vesistöjemme puhtautta ja roskattomuutta sekä vähentävät rehevöitymistä. Palveluihin kuuluu muun muassa jätepisteitä, kuivakäymälöitä, veneiden käymäläjätteiden imutyhjennysasemia sekä astianpesupaikkoja.

www.roopekartta.fi 

www.pidasaaristosiistina.fi